Afbeelding

Teejatergroep Orion speelt tragikomedie

Algemeen

De Potvis. Dat is de titel van de voorstelling die Teejatergroep Orion deze maand vijf keer opvoert in gemeenschapshuis Orion te Lennisheuvel. Dit keer heeft de jonge theatermaakster Minke van Hoof het stuk uitgekozen en neemt ze ook de regie voor haar rekening. De Potvis wordt gespeeld door Rina Janssen, Judith Van Damme, Heleen van Minderhout en Paul van de Sande.

De Potvis is een tragikomedie over twee zussen, hun moeder en de buurjongen, die worden geconfronteerd met de beperkte houdbaarheid van hun vertrouwde bestaan. De zusjes Mia en Roos zijn zo verschillend als maar kan. Dat blijkt opnieuw wanneer zij elkaar treffen in het ouderlijk huis aan zee, om orde op zaken te stellen na de dood van hun humeurige vader.

De titel verwijst naar het lot van een aangespoelde potvis die bij Schotland de verkeerde afslag neemt, zijn oriëntatie kwijtraakt en aanspoelt op het Noordzeestrand. De moeder in de voorstelling neemt in haar leven ook de verkeerde afslag en raakt daardoor gedesoriënteerd met dramatische gevolgen. Het is volgens critici een komedie met diepgang, geschreven door Frank Houtappels die onder anderen de scenario's voor 'Gooische Vrouwen' en 't Schaep met de 5 Pooten schreef.

De Potvis wordt opgevoerd op vrijdag 13, zaterdag 14, woensdag 18, vrijdag 20 en zaterdag 21 maart in Orion te Lennisheuvel. De zaal gaat om 19.30 uur open, de voorstelling begint om 20.15 uur. Kaarten kosten 10 euro (inclusief pauzedrankje) en zijn verkrijgbaar via Ellen van de Loo, telefoon (0411) 67 44 85, e-mail: ellenkeesloo@gmail.com. Men kan ook terecht bij de servicebalie van Jumbo in winkelcentrum Oosterhof.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 7 minuten geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 37 minuten geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 2 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 3 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 4 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 4 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 6 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 6 uur geleden