Studenten van SintLucas aan de ontwerptafel. (Foto: Lonneke Hoondert).
Studenten van SintLucas aan de ontwerptafel. (Foto: Lonneke Hoondert). Foto: Lonneke Hoondert

Studenten SintLucas in actie voor Serious Request

Algemeen

Vierentwintig uur ontwerpen en bouwen voor het goede doel: 120 tweede- en vierdejaarsstudenten van SintLucas zijn vanochtend om 10.00 uur van start gegaan met hun actie. De studenten doen mee aan de jaarlijks terugkerende benefietactie 3FM Serious Request. 3FM zamelt dit jaar geld in voor kinderen in oorlogsgebieden. Thema van de inzameling is 'keep them going'. Gastdocent Pieter Verbraak vertelde de leerlingen van de opleiding 'projectleider interieur en exterieur' vanmorgen pas, tijdens de aftrap van de 24-uursactie, wat ze precies moesten doen. 

In groepen ontwerpen de jonge designers verschillende attracties, die de komende week tot vrijdag te bezoeken zijn in de centrale hal van SintLucas aan de Burgakker in Boxtel. ,,Alle attracties moeten mensen uitdagen. Of dat nou met een wedstrijdelement is of doordat bezoekers hun grenzen moeten verleggen, dat maakt niet uit", vertelt Verbraak. De docent, die ook zelfstandig interieurarchitect is, heeft vier uitgangspunten aan de actie verbonden. ,,De leerlingen werken met een deadline: morgen om 10.00 uur móet de attractie werken. Ze leren intensief samenwerken, zetten zich in voor een goed doel, maar het belangrijkste vertrekpunt is dat ze lol hebben. Toen ik nog op de academie zat hebben we ooit in vierentwintig uur een ontwerp gemaakt en uitgewerkt, daar kijk ik nog steeds met plezier op terug. Dát moeten mijn studenten ook ervaren", lacht Verbraak. De attracties sluiten aan op het Serious Request-thema 'keep them going', wat zoveel betekent als 'houdt ze aan de gang'. ,,De leerlingen moeten iets ontwerpen dat zelfstandig werkt en dus zelf aan de gang kan blijven", vertelt de docent. 

De ontwerpers in spé zijn inmiddels driftig aan het brainstormen en enkele groepen hebben hun plan al uitgetekend. Danae (18) en Amber (17) werken aan het ontwerp van een hindernisbaan. ,,Bezoekers moeten het tegen elkaar opnemen. Degene die het eerst over de finish is, trekt aan de bel", vertelt Danae. ,,Andere leerlingen zijn nu blauwe knikkers, de zogenaamde 'keep them going balls', aan het verkopen op straat, daarmee kunnen mensen straks betalen."

En vierentwintig uur wakker blijven, gaat dat lukken? ,,We gaan straks naar de Appie voor een rugzak vol energiedrankjes, dan komt het vast goed", glunderen Danae en Amber. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 7 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 9 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 14 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 15 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 16 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46