Afbeelding

Strijden om ZeeBraLim-titel

Algemeen

In het Boxtelse sportpark Den Wielakker vindt zaterdag opnieuw een groot rugbyevenement plaats: het ZeeBraLim-toernooi voor benjamins. Dit is het kampioenschap Zuid-Nederland voor rugbyers in de leeftijd van 9 en 10 jaar. Dertien teams schreven zich in, 160 kinderen komen in actie op het toernooi. 

Ducks is in een poule ingedeeld met Bokkenrijders Roermond, Octopus Uden en RC Eindhoven. ,,De eerste twee wedstrijden tegen Bokkenrijders en Octopus hebben we verloren", vertelden Hugo Schilder (9) en Stijn Sleegers (10) zaterdagochtend. ,,Maar we winnen vandaag nog een wedstrijd, dat weten we zeker." De twee benjamins zijn allebei al een paar jaar lid van rugbyclub Ducks. ,,Dit is een hele leuke sport, omdat je jezelf mag uitleven", legt Stijn uit. ,,Tackelen en beuken, dat mag allemaal. Maar het is wel belangrijk dat we respect hebben voor iedereen", voegt Hugo toe. Coach Benito Tjokro is trots op zijn team. ,,Ze leren veel van zo'n toernooi, zoals samenwerken en omgaan met winst en verlies."

Kijk voor meer foto's van het ZeeBraLim-toernooi op de Facebookpagina van Brabants Centrum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 2 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 3 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 5 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 6 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 7 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 9 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen gisteren
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30