Afbeelding

Steunpunt zoekt vrijwilligers voor wijk Selissenwal

Algemeen

Het Vrijwilligerssteunpunt van welzijnsinstelling ContourdeTwern is op zoek naar vrijwilligers voor Kijk op Selissenwal. Dit initiatief is een aantal jaren terug door bewoners uit de wijk opgezet met ondersteuning van het opbouwwerk van ContourdeTwern. Een steeds van samenstelling wisselend duo wijkbewoners wandelt een eigen gekozen route door de wijk en gaat met elkaar en met anderen in gesprek.

Daarnaast registreert het tweetal opvallende dingen zoals een kapotte lantaarnpaal, zwerfafval, vernielingen of een wijkbewoner die in de problemen is. Deze georganiseerde wandelingen zorgen er voor dat wijkbewoners elkaar ontmoeten, kennismaken met elkaars cultuur en door elkaar beter te kennen, meer begrip en respect voor elkaar krijgen. Daarnaast dragen ze bij aan een schone en veilige wijk. Op dit moment zijn er een kleine dertig wandelaars die volgens een bepaald rooster in tweetallen door de wijk wandelen. En dat mogen er nog beduidend meer zijn. Wijkbewoners die zich geroepen voelen aan te sluiten, kunnen zich aanmelden bij het steunpunt van ContourdeTwern.

Voor de Vincentiusvereniging zoekt het steunpunt een vrijwilliger die het omgaan en handelen met klanten in het bloed heeft zitten en dat vooral ook met heel veel plezier doet. Op zaterdag van 10.00 tot 13.00 uur of van 13.00 tot 17.00 uur kunnen ze iemand heel goed gebruiken in de winkel. Een hele dag is ook mogelijk. Voor de Wereldwinkel in Boxtel worden met spoed dezelfde vrijwilligers gezocht voor verschillende dagdelen in de week.

Tot slot doet het steunpunt een herhaalde oproep voor een maatje voor een 18-jarige bewoonster van De La Salle. Ze heeft geen sociaal netwerk in Boxtel en zou graag met hulp van een vrijwilliger haar isolement zo af en toe willen doorbreken.

Neem voor meer informatie contact op met het Vrijwilligerssteunpunt door van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur te bellen naar (0411) 65 58 99. Mailen kan ook: vwsboxtel@contourdetwern.nl.

(Foto: Albert Stolwijk).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 1 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 3 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 19 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 21 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29