Jelle Galema
Jelle Galema

Stemmen op sportman en sportvrouw van Boxtel

Algemeen

De Boxtelse Sportraad heeft de stemronde geopend voor de verkiezing van de sportman en sportvrouw van het jaar. In beide categorieën zijn twee sporters voorgedragen, waarbij opvalt dat twee genomineerden al eerder de titel wonnen.

Kandidaten voor de titel sportman van het jaar zijn hockeyinternational Jelle Galema, die momenteel met Oranje in Argentinië verblijft, en schermvlieger Huub Coumans. Laatstgenoemde won de titel ook al in 2013.

Galema kwam eerder in actie voor MEP en speelt nu bij hoofdklasser Oranje Zwart, de kampioen uit Eindhoven. Tijdens de Hockey World League in Argentinië hoopt Galema met het Nederlands team een ticket voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro te verdienen.

Schermvlieger Coumans kan bogen op vele jaren wedstrijdervaring en werd in 2014 zowel individueel als teamkampioen van Nederland. Met zijn formatie Falcon Air won hij de voorbije decennia al 42 landstitels.

Bij de vrouwen zijn eveneens twee nominaties. Jolijn van Eisden, die vorig jaar ook al sportvrouw van het jaar was, is opnieuw voorgedragen namens taekwondoschool Dekker. Van Eisden presteerde in 2014 op hoog internationaal niveau en won onder meer het British Open. Ook is ze lid van de Nederlandse selectie van de ITF Royal Dutch en was ze in beeld voor EK-deelname.

Turnster Roos van Bommel van Tabitta is de andere kandidaat waarop het publiek kan stemmen. Van Bommel beleefde een topjaar als senior bij Tabitta en haalde als deelnemer aan een regiokampioenschap goud op de onderdelen brug en vloer. Tijdens het Nederlands kampioenschap won ze verrassend een bronzen medaille waarmee ze haar turncarrière afsloot.

Mensen die een stem willen uitbrengen op de genomineerde sporters, kunnen dat doen via de Facebookpagina van de Boxtelse Sportraad of een e-mail sturen naar voorzitter Eric Peeters: e.j.d.peeters@home.nl. De sportkampioenen worden gehuldigd tijdens het eerste Sportgala, dat zaterdag 27 juni wordt gehouden in het Jacob-Roelandslyceum.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 4 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 10 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 11 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 12 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid gisteren
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46