Afbeelding

Stemmen op Dommelbimd Boxtel

Algemeen

Stichting Dommelbimd is een van de genomineerden voor een bijdrage uit het ING Nederland Fonds. Tot en met 11 maart kan het publiek een stem uitbrengen op het Boxtelse initiatief dat aan de oevers van de Dommel nabij kasteel Stapelen en het Jacob-Roelandslyceum een kleinschalig natuurgebied met crowdfunding heeft kunnen realiseren.

De ING wil vrijwilligersorganisaties een steuntje in de rug geven met de 'Help Nederland vooruit-campagne'. De ING-jury van de regio Den Bosch heeft Dommelbimd geselecteerd als een van de gegadigden voor een donatie. ,,Organisaties zijn door ING de afgelopen tijd gevraagd om hun dromen te delen door een aantal vragen te beantwoorden over een bestemming van een eventuele donatie", vertelt een woordvoerster van de Boxtelse stichting.

Ook de Dommelbimd deed mee en noemde als droom de aanschaf van een maaimachine om de laaggelegen hooilanden frequenter te kunnen maaien. Dit moet bijdragen aan meer biodiversiteit oftewel een grotere verscheidenheid aan bloemen, vlinders en libellen. Maar ook om het laarzenpad, dat de komende maanden wordt aangelegd, begaanbaar te houden.

Sinds maandag 22 februari worden alle geselecteerde organisaties gepresenteerd op de website van ING. Tot en met 11 maart kan iedereen stemmen. Stemmen op de Dommelbimd kan op www.ing.nl/stemnederlandvooruit. Hier kunnen sympathisanten van het Boxtelse natuurgebied klikken op 'zoek direct een initiatief' en vervolgens ingeven: 'Stichting Dommelbimd'. Hierna ontvangt men een e-mail van de ING waarmee de uitgebrachte stem kan worden bevestigd. Per e-mailadres mag één stem worden uitgebracht.

Per regio zijn vijf organisaties geselecteerd. De organisatie met de meeste stemmen ontvangt een donatie van 5.000 euro, de nummer twee krijgt 3.000 euro, voor de nummer drie wordt 2.000 euro gereserveerd. De nummers vier en vijf krijgen elk 1.000 euro. De Dommelbimd ontvangt dus in ieder geval een donatie, maar hoe meer stemmen hoe hoger de donatie.

De uitslag van de stemming wordt zaterdag 19 maart bekendgemaakt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 8 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 8 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 10 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 11 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 12 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 12 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 14 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 14 uur geleden