Het stembureau in basisschool De Beemden aan het Apollopad in Boxtel kort na de opening. (Foto: Henk van Weert).
Het stembureau in basisschool De Beemden aan het Apollopad in Boxtel kort na de opening. (Foto: Henk van Weert).

Stembureaus tot 21.00 uur open

Algemeen

Ook in de gemeente Boxtel zijn om halfacht vanochtend de stembureaus geopend. Tot vanavond 21.00 uur kunnen inwoners van achttien jaar en ouder deelnemen aan zowel de verkiezingen voor Provinciale Staten als voor het bestuur van waterschap De Dommel. 

In basisschool De Beemden aan het Apollopad bemannen Daan Snellaars, Ronald van Dael, Is. Jacobs en Michiel Sandbergen (op de foto van links naar rechts achter de tafel) het stemlokaal. Voor de vier mannen is het werk niet nieuw; zij reikten al vaker stembiljetten uit om vervolgens na de sluiting van de stembussen die formulieren te tellen. ,,Als straks de school begint, wordt het wel wat drukker," spreekt Snellaars uit ervaring. 'Zijn' stembureau is dan goed een halfuur geopend. ,,En de vorige keer was het ook in het laatste uur nog behoorlijk druk", vult Van Dael aan. De Beemden is volgens Snellaars na het gemeentehuis aan de Markt meestal het drukstbezocht stemlokaal van de gemeente Boxtel.

Naast deze twee locaties kunnen kiezers in Boxtel hun stem uitbrengen in het Wereldhuis (Achterberghstraat), fietsenstalling WSD (Stationsplein), Sint-Ursula (Baroniestraat), Simeonshof (Annastraat), De Walnoot (Reginahof), De Rots (Nieuwe Nieuwstraat), De Vorsenpoel (Hendrik Verheeslaan), De Wilgenbroek ( Dr. De Brouwerlaan), 't Tweespan (Kapelweg) en het waterschapshuis (Bosscheweg). In Liempde zijn er stembureaus in De Kloosterhof (Kloosterhof) en Pius X (Heidonk). In Lennisheuvel in gemeenschapshuis Orion. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 7 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 8 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 9 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 10 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 11 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 11 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 13 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 15 uur geleden