Afbeelding

Statushouders in 'BGA-gebouw'

Algemeen

De gemeente Boxtel en woonstichting Sint-Joseph zoeken manieren om de wachtlijst voor sociale woningen terug te dringen. Zo worden allerlei locaties voor kleinschalige woningbouw, aangedragen door inwoners tijdens een speciale bijeenkomst in oktober, onder de loep genomen. De bovenverdieping van de voormalige Beroepsopleiding Gespecialiseerde Aannemingen (BGA) aan de Van der Voortweg wordt binnenkort door de woonstichting verbouwd tot woningen die bestemd zijn voor 13 tot 17 statushouders, mensen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.

In het voormalige opleidingsinstituut komen wooneenheden voor statushouders. Sint-Joseph verbouwt hiervoor de bestaande hotelkamers en kantoorunits. Na de verbouwing is er in 13 tot 17 wooneenheden plek voor mensen met een verblijfsstatus. De huisvesting is sober, maar fatsoenlijk, aldus de gemeente. Sint-Joseph financiert de verbouwing en ontvangt de huur, de gemeente zet een versneld vergunningentraject in verleent een tijdelijke ontheffing van het bestemmingsplan voor tien jaar. Rond de zomer kunnen de nieuwe bewoners hun intrek nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 8 minuten geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 47 minuten geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 2 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 3 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 6 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 7 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 21 uur geleden