Van links naar rechts: Ilona van den Brand, Rian de Bie, Wilma de Laat, Elise van Weert en Anne van den Boogaard. (Foto: eigen collectie).
Van links naar rechts: Ilona van den Brand, Rian de Bie, Wilma de Laat, Elise van Weert en Anne van den Boogaard. (Foto: eigen collectie). Foto: eigen collectie.

Sportwethouder zwaait Vierdaagsedeelnemers uit

Algemeen

,,Ik wens jullie prettige en sportieve kilometers toe. Heb goede wandeldagen, wij toeteren jullie volgende week vrijdag door de laatste zes kilometers heen", belooft sportwethouder Herman van Wanrooij de Boxtelse wandelaars die de Nijmeegse Vierdaagse gaan lopen.

Donderdagavond vond traditiegetrouw een officieel uitzwaaimoment plaats in de personeelskantine van het gemeentehuis. Zes debutanten ontvingen uit handen van de wethouder een Boxtels Vierdaagse-shirt. Blaasorkest Indenklocht zorgde, in een gelegenheidsbezetting met diverse gastspelers, voor de muzikale omlijsting.

De opkomst was iets magerder dan in eerdere jaren, maar de stemming onder de lopers én Indeklocht zat er al goed in. ,,Ik loop dit jaar voor de derde keer mee. Ik doe het voor de bijzondere sfeer tijdens de Vierdaagse. Ik geniet nu al bij het lezen van alle Facebook-berichtjes over deze tocht", glundert Elise van Weert (55) uit Boxtel. Haar kennissen Ilona van den Brand (31), Wilma de Laat (58) en Anne van den Boogaard (41) debuteren dit jaar bij de Vierdaagse. Rian de Bie (48) loopt voor de tweede keer mee.

Ik ga het gewoon doen!

Samen heeft dit groepje vanaf maart tweewekelijks getraind. Ze zijn er klaar voor. ,,We hebben een trekkershutje op een camping gehuurd. Vrijdag vertrekken we al. Ik laat wel drie kinderen thuis achter en dat is best spannend voor me. Ik zal ze zeker gaan missen", legt Anne van den Boogaard uit. Wilma de Laat vind het juist niet spannend: ,,Ik ga het gewoon doen", zegt ze ferm. Tijdens de laatste dag van de Vierdaagse zal wederom een grote Boxtelse delegatie op haar vaste plek bij de rotonde in Malden staan om de lokale wandelaars aan te moedigen. Liefst 32 muzikanten van De Indenklocht zullen hen muzikaal een hart onder de riem steken. Ook reus Jas de Keistamper is weer van de partij. Wethouder van Wanrooij heeft er zin in: ,,Het is mooi om samen met al die Boxtelaren op die rotonde te staan."

Tekst: Joleen van Rooij. 
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Bart en Kirsten Looymans ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 15 minuten geleden
Logo
Han Swinkels, voorzitter van de hockeyclub en lid Merijn Simons ondersteunen de actie van harte.
Hockeyclub MEP betrekt kinderen uit arme gezinnen bij sport Sport 1 uur geleden
Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 3 uur geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 3 uur geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten. Geheel rechts regisseur Maarten Melis.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 18 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 20 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 22 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen gisteren