Afbeelding

Spoorzone Boxtel in de etalage

Algemeen

De gemeente Boxtel meldt dat steeds meer ondernemers interesse tonen in een bedrijfskavel in deze gemeente. De verkoop van kavels op bedrijventerrein Vorst A loopt goed; er zijn nog twee kavels te koop en daarvoor bestaat belangstelling. Op Ladonk is ruime keuze in diverse bedrijfskavels, met name in de spoorzone.

De kavels op Ladonk liggen in de zogeheten spoorzone aan de Van Salmstraat en op een divers samengesteld terrein waar verschillende branches zijn vertegenwoordigd.

Volgens de gemeente Boxtel heeft de belangstelling voor bedrijfskavels te maken met de gunstige ligging van de gemeente nabij het NS-station en in de Brabantse stedendriehoek. Ook ondernemers die niet uit Boxtel komen, melden zich als belangstellende.

,,Boxtel bruist van de initiatieven", reageert wethouder Eric van den Broek op deze ontwikkeling. ,,De gemeente heeft prima contacten met de Service Portal Industrial Network (SPIN, voormalig WeB – red.) en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij. Samen proberen wij het beste uit bedrijventerrein Ladonk te halen."

In 2015 is ruim 12.600 vierkante meter aan bedrijfsgrond in Boxtel verkocht en 550 vierkante meter op Daasdonk in Liempde. De gemeente verwacht dat na wat extra promotie ook de kavels op Ladonk op de nodige interesse mogen rekenen. ,,De spoorzone is een aantrekkelijke omgeving voor zowel nieuwe als bestaande bedrijven tot milieucategorie 3", zo wordt gesteld.

De gemeente en SPIN willen graag in contact komen met ondernemers om de plannen voor de invulling van de spoorzone te bespreken. ,,De kavels liggen allemaal gunstig, direct naast het station en te midden van een diversiteit aan branches. De indeling van de kavels is in overleg met de gemeente te bepalen. Er is veel mogelijk', zegt SPIN-voorzitter Henk Wagenaars.

Wie een compleet beeld wil krijgen van bedrijventerrein Ladonk, kan kijken naar een fragment in het programma woontips of kijken op www.bedrijvenloketboxtel.nl. (Archieffoto: Brabants Centrum).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Een scene uit het driedelige theaterstuk In voor- en tegenspoed dat Boxtheater de afgelopen weken uitvoerde: ambtenaar van de burgerlijke stand (Lizzy Nonnemaker) vliegt bruidegom Michel (Frenk Breuer) naar de keel terwijl bruid Carlijn (Suzanne Wouters) probeert in te grijpen.
Vermakelijk ongemak tijdens Boxtheater Cultuur 30 minuten geleden
Afbeelding
Irene klopt fysiek spelend Gassel op het nippertje Sport 52 minuten geleden
De première van de film Bloedverwanten was een succes. De cast en crew werden na afloop overladen met complimenten.
Cast en crew Bloedverwanten overstelpt met complimenten Cultuur 15 uur geleden
Koningsdag in Gemonde. Een feest voor jong en oud(er). De jeugd komt 's ochtends aan bod, daarna zijn de voetbalvelden het domein van deelnemers aan het zes-tegen-zestoernooi van Irene. Op vrijdag 26 april vieren jongeren feest met DJ's uit eigen dorp.
Gemondenaren vieren koningsdag op voetbalveld Verenigingen 17 uur geleden
Logo
What's Up Rosemary en Emmanuel.
What's Up, Rosemary & Emmanuel? Jeugd 20 uur geleden
Afbeelding
Beginnerscursus bridge bij club in Gemonde Verenigingen 21 uur geleden
Logo
Grote drukte op de open dag van WSD. Belangstellenden stromen naar binnen om het pand te bekijken.
In pand van WSD kon je over de koppen lopen Zakelijk 23 uur geleden
Logo
Boxtels Sjoelkampioenschap.
Op termijn in alle dorpen kampioenschap sjoelen Sport gisteren