Nan de Langen (tweede van rechts) maakt het eindbedrag bekend van de spinningmarathon in café 't Geveltje. Het geld (8.245 euro) gaat naar Villa Pardoes. Links naast haar Jan Ligtelijn van Villa Pardoes. (Foto: Marc Cleutjens).
Nan de Langen (tweede van rechts) maakt het eindbedrag bekend van de spinningmarathon in café 't Geveltje. Het geld (8.245 euro) gaat naar Villa Pardoes. Links naast haar Jan Ligtelijn van Villa Pardoes. (Foto: Marc Cleutjens).

Spinnen voor Villa Pardoes: 8.245 euro

Algemeen

De spinningmarathon in café 't Geveltje aan de Stationsstraat in Boxtel heeft een bedrag van 8.245,10 euro opgebracht voor Villa Pardoes. Zondagmiddag om klokslag 16.00 uur eindigde de marathon met de bekendmaking van het geldbedrag.

Uitbaatster Nan de Langen van 't Geveltje onthulde het bedrag en reikte een cheque uit aan Jan Ligtelijn van Villa Pardoes. Die was met twee vrijwilligers naar Boxtel gekomen om de fietsers aan te moedigen en de cheque in ontvangst te nemen.

De Langen was onder de indruk van het bedrag, maar was tevens een beetje teleurgesteld dat het recordbedrag van vorig jaar (8.700 euro) niet gehaald was. ,,Het is niet helemaal wat we gehoopt hadden, maar toch zijn we trots op het resultaat waaraan alle fietsers hebben meegewerkt."

Volgens zegsman Ligtelijn van Villa Pardoes is het lovenswaardig dat overal in Nederland particuliere initiatieven worden ondernomen om geld op te halen. ,,We werken zonder subsidies en brengen elke week acht gezinnen onder in onze vakantiehuizen. Daar is veel geld voor nodig en dus zijn we blij met elke actie."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 13 minuten geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 43 minuten geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 1 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 3 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 18 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 20 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 22 uur geleden