Afbeelding

Spelelier dolblij na verbouwing

Algemeen

Een filmpje maken met de techniek stop-motion op de iPad, een robotje programmeren zodat hij de juiste weg op de tekening aflegt en een bouwwerk maken van satéprikkers. Leerlingen van openbare basisschool De Spelelier maken inmiddels volop gebruik van de nieuwe leerpleinen op de eerste verdieping. Donderdag 22 oktober vond de heropening plaats. 

Kinderen zongen en dansten naar hartenlust tijdens de openingsbijeenkomst (zie filmpje onder). Niet verwonderlijk want creativiteit staat hoog in het onderwijsvaandel van de openbare school die is gevestigd in de brede school Wilgenbroek. ,,Naast basisvakken als taal en rekenen willen we leerlingen ook extra vaardigheden aanleren die in de toekomst van pas komen, zoals creatief denken en samenwerken", aldus directeur Liesbeth Prinsen van De Spelelier. ,,Dankzij van de verbouwing kunnen we hieraan nóg beter vorm geven." Ze toonde vol trots de nieuwe leerpleinen op de eerste verdieping. Andere ontwikkelingen zijn de realisatie van een klimaatsysteem en de plaatsing van 62 zonnepanelen door het Boxtelse bedrijf Freenergics.

Tijdens de heropening in de aula van brede school Wilgenbroek konden ouders en genodigden een kijkje te nemen bij De Spelelier en BSO Twizon. Daarnaast zorgt Buurtsport Boxtel voor een spelcircuit voor de jeugd in de gymzaal. De bezoekers werden getrakteerd op hapjes die de schooljeugd afgelopen week zelf maakten. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 2 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 2 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 4 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 5 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 6 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 6 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 8 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 8 uur geleden