Spelmoment uit de eerste softbalinterland op Boxtelse bodem tussen de vrouwen van Groot-Brittannië en Oostenrijk. (Foto: Gerard Schalkx).
Spelmoment uit de eerste softbalinterland op Boxtelse bodem tussen de vrouwen van Groot-Brittannië en Oostenrijk. (Foto: Gerard Schalkx).

Softbalinterland in Boxtel

Algemeen

Op het terrein van honk- en softbalvereniging JRC Ducks in het Boxtelse sportpark Den Wielakker werd vrijdagmiddag voor het eerst een officiële softbalinterland afgewerkt. De nationale vrouwenploegen van Groot-Brittannië en Oostenrijk namen het tegen elkaar op. De Britten wonnen met 3-0. 

De oefeninterland gold als voorbereiding voor de twee landenteams op het Europees kampioenschap dat zaterdag 18 juli van start gaat in 's-Hertogenbosch. Titelfavoriet Groot-Brittannië maakte met de verdiende zege op de Oostenrijkse vrouwen de hoge verwachtingen helemaal waar in Boxtel. De duels voor het EK worden gespeeld bij honk- en softbalvereniging Gryphons, alle deelnemende ploegen verblijven gedurende het evenement in deze regio.

Saillant detail is dat het Britse team zaterdag 18 juli om 11.30 uur nog een oefenwedstrijd speelt in Boxtel. Dan is niet een landenteam, maar het vrouwensoftbalteam van JRC Ducks de tegenstander.     

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 48 minuten geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 2 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 3 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 4 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 6 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 21 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 23 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu gisteren