Rob Dekker en Berdine Kamps zetten de handtekening onder een sociaal plan voor de bewoners van 42 sloopwoningen in de Boxtelse wijk Breukelen. (Foto: Marc Cleutjens).
Rob Dekker en Berdine Kamps zetten de handtekening onder een sociaal plan voor de bewoners van 42 sloopwoningen in de Boxtelse wijk Breukelen. (Foto: Marc Cleutjens).

Sociaal plan voor bewoners sloopwoningen Breukelen

Algemeen

Woonstichting Sint-Joseph gaat over uiterlijk drie jaar beginnen met de revitalisering van een deel van de wijk Breukelen in Boxtel. 42 woningen aan de Hendrika van Haeftenstraat en de Van Hugenpothstraat worden gesloopt.

De bewoners hebben gesteund door de Woonbond intensief gewerkt aan een sociaal plan, waarin allerlei regels zijn opgenomen die de verhuizing de komende jaren in goede banen moet leiden. Ook zijn met Sint-Joseph heldere afspraken gemaakt over verhuisvergoedingen.

Directeur-bestuurder Rob Dekker van Sint-Joseph complimenteerde de bewonerscommissie dinsdagavond bij de ondertekening van het sociaal plan met de constructieve manier waarop is samengewerkt.Voorzitter Berdine Kamps van deze commissie was lovend over de wijze waarop het sociaal plan tot stand is gekomen.

Nu het plan officieel is bekrachtigd, kunnen bewoners die bij Sint-Joseph aankloppen voor een nieuwe woning, in aanmerking komen voor een verhuisvergoeding. Als ze verkassen naar een duurdere huurwoning, zijn er mogelijkheden om de huur geleidelijk te laten stijgen. De sloopwoningen zijn immers erg goedkoop (kale maandhuur ongeveer 250 euro) en de verwachting is dat alle bewoners na verhuizing veel meer huurpenningen moeten betalen.

Lees meer in Brabants Centrum van woensdag 30 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 19 minuten geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 1 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 2 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 16 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 16 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 18 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 19 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 20 uur geleden