Donderdagochtend plaatste organisator René Leenders een groot bord op een van de foodtrucks uit zijn collectie. Hiermee wil hij de aandacht vestigen op het evenement Slowlands dat in september op landgoed Velder wordt gehouden. (Foto: Peter de Koning).
Donderdagochtend plaatste organisator René Leenders een groot bord op een van de foodtrucks uit zijn collectie. Hiermee wil hij de aandacht vestigen op het evenement Slowlands dat in september op landgoed Velder wordt gehouden. (Foto: Peter de Koning).

Slowlands: uniek op Velder

Cultuur

Een wijnlokaal, bierkerk, Boxtel aan Zee, Visafslag en Food on Fire. Het zijn zomaar wat namen van onderdelen van het evenement Slowlands. Van vrijdag 11 tot en met zondag 13 september vormt landgoed Velder in Liempde het decor van een gastronomisch evenement waar naast goed eten en drinken ook aandacht is voor allerlei vormen van vermaak.

Het programma van het driedaagse evenement krijgt langzaam vorm. Zo komt er onder meer een wijnlokaal. Diverse wijnhandelaren zullen hun dranken presenteren, de organisatie van Slowlands adviseert over passende hapjes die bezoekers weer bij een van de foodtrucks kunnen krijgen. De tenten op het evenemententerrein worden helemaal toegespitst op het thema. Er zijn verschillende delen, waaronder een Visafslag waar visgerechten worden verkocht en 'The Barn', speciaal voor gerechten die met vuur worden bereid.

Hoewel eten en drinken centraal staan, omvat het programma ook allerlei andere activiteiten. Zo komt er een nostalgische kermis, een openluchtbioscoop en zijn er podia waar bands optreden. Zo komt onder meer The Bruceband naar Velder, een formatie die uitsluitend nummers van Bruce Springsteen speelt. Ook is er een podium voor lokaal talent én komt de groep Boys named Sue, een tributeband van Johnny Cash.

Meer weten of kaarten kopen? Kijk op www.slowlands.nl of download de gratis app.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 57 minuten geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 2 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 4 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 7 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 9 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 10 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 11 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur gisteren