Afbeelding

Selissenwal: klachtwijk wordt prachtwijk

Algemeen

De politieke partijen Combinatie95 en INbox houden maandag 21 maart vanaf 20.00 uur in de Prinses Amaliaschool aan de Reginahof een informatieve bijeenkomst over de toekomst van de jeugd in de wijk Selissenwal. De partijen geven aan de ontwikkelingen in de wijk op de voet te volgen en willen graag met bewoners en instanties over alle kansen praten.

Volgens Combinatie95 en INbox heeft Selissenwal zich de afgelopen jaren ontwikkeld van een klachtwijk naar een prachtwijk. De uitdaging is om de bloei van de wijk vast te houden en projecten op te zetten die bijdragen aan verdere versterking. ,,Momenteel zijn er in deze wijk projecten over veiligheid en opvangmogelijkheden waarbij de jeugd zelf aan zet is om initiatieven te ontplooien", vertelt raadslid Peter Manniën van Combinatie95. ,,Tijdens deze avond wordt naast de jeugd en haar toekomst ook ingegaan op de ontwikkelingen en plannen die er zijn voor de wijk Selissenwal."

Tijdens de bijeenkomst geeft directeur Stephan van de Vries van de Prinses Amaliaschool uitleg over de geschiedenis van de wijk en de huidige omstandigheden. Jan Pennings van het Platform Selissen licht enkele toekomstplannen toe.

Na afloop is er de mogelijkheid om na te praten in gemeenschapshuis De Walnoot. De bijeenkomst in de Prinses Amaliaschool is vrij toegankelijk, de inloop is vanaf 19.30 uur. (Archieffoto: Albert Stolwijk)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Camping De Mus'donck aan de Gemondesestraat 8 werd enkele jaren terug door de nieuwe eigenaren Sylvia Beerens en Manfred Beckmann Lapré omgedoopt tot Blue Woods.
Groene Hart hekelt gemeentebeleid milieuvriendelijk Blue Woods Natuur & milieu 3 uur geleden
Koningsdag in Esch.
Oranje tompouce voor gedecoreerden Esch Cultuur 4 uur geleden
Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 5 uur geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 7 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 7 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 9 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 11 uur geleden