Afbeelding

Scouts op 'stoere mannenweekend'

Algemeen

De verkenners van Scouting Boxtel beleefden onlangs een weekend dat in het teken stond van het thema 'Stoere mannen'. Dit weekend stond bol van uitdagende activiteiten, met als hoogtepunt een mountainbiketocht.

Scouting Boxtel zorgt voor uitdagende programma's voor de leden. Als de kinderen ouder worden, verandert het programma mee. Deze keer gingen de verkenners woensdag tijdens hun najaarsweekend op stoere mannenweekend. De leiding had allerlei programma's binnen dit thema bedacht.

Op zaterdag leerden de scouts hout hakken en zagen en verschillende manieren van vuur maken. Er was zelfs een kettingzaag. Damian van elf vond dat erg gaaf, hij had er zelfs van gedroomd om een keer met een kettingzaag te mogen zagen. Verder doken de scouts onder de motorkap van de auto en leerden olie aanvullen, waar de accu en turbo zitten, etc. De auto werd ook nog even op de krik gezet voor een lesje wiel verwisselen.

Er stond ook een mountainbiketocht op het programma. In kleine groepjes reden de scouts de officiële mountainbikeroute in Best. Ook al was het voor de meeste scouts de eerste keer op een mountainbike door het bos, het tempo zat er lekker in. Al snel fietsten ze met veel plezier zo hard mogelijk door plassen en zo snel mogelijk de bochtige heuvels af. Na afloop zaten niet alleen de fietsen onder de modder...

Het weekend werd afgesloten met een presentatie van een echte croupier uit het casino. Hij heeft uitgelegd hoe poker gespeeld wordt en gaf bij het daarna startende pokertoernooi ook regelmatig tips aan de scouts die twijfelden welke kaarten ze moesten wisselen en of ze konden bluffen tijdens het inzetten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 48 minuten geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 1 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 2 uur geleden
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 14 uur geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 16 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 21 uur geleden