RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:21:16    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Sat 16 Apr 2016 18:49

Scholieren JRL naar Bolivia

Lettergrootte: A- A+

Scholieren JRL naar Bolivia

Op de foto: De acht leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum reizen zondag naar Cochabamba in Bolivia. Staand van links naar rechts: Nienke Bosma, Marleen Peeters, Yasmine Boudlal, Tatum Simons en Noor Baaijens. Zittend van links naar rechts: Juul van Engeland, Steven van Erp en Izy Dekker. (Foto: Peter de Koning).

Een scholierendelegatie van het Jacob-Roelandslyceum reist zondag 17 april naar Cochabamba. In die afgelegen Boliviaanse stad gaan ze projecten bezoeken die tal van stichtingen vanuit Nederland hebben opgezet om kansarme jongeren te helpen.

De acht leerlingen die op pad gaan zijn Noor Baaijens, Nienke Bosma, Yasmine Boudlal, Izy Dekker, Juul van Engeland, Steven van Erp, Marleen Peeters en Tatum Simons. Ze reizen onder leiding van rector Leon Spaan en docent Guido van der Klauw en verblijven in Bolivia tot en met 28 april. Een dag later zetten ze weer voet op Nederlandse bodem.

De voorbije maanden hebben ze zich uitgebreid voorbereid op de reis. Zo zijn alle benodigde vaccinaties gehaald, is een stoomcursus Spaans gevolgd en heeft iedereen zich verdiept in de aard van het land.

Het Jacob-Roelandslyceum is inmiddels aardig in de ban van de reis. Na de succesvol verlopen kerstactie, die ruim 9.000 euro opleverde voor projecten in Cochabamba, is gewerkt aan een blog dat in de lucht gaan zodra de reis is begonnen. ,,We zijn letterlijk de ogen en oren van de school en gaan ter plekke kijken wat er allemaal nodig is", vertelt Tatum. ,,Misschien levert het ideeën op voor de kerstactie van volgend jaar", vult Steven aan. Het is de bedoeling dat het JRL zich de komende jaren gaat inzetten voor projecten in Cochabamba.

De leerlingen gaan onder meer op stap met pater Theo Raaijmakers, die verbonden is aan de stichting Straatkinderen van Cochabamba. ,,Dat zal een heftig verhaal worden", voorspelt docent Van der Klauw. ,,Pater Theo neemt onze leerlingen in kleine groepjes mee naar plekken die voor anderen vaak niet zichtbaar worden. Denk aan krottenwijken waar dingen met kinderen en tieners gebeuren die als schokkend ervaren kunnen worden, zoals mishandeling, drugsgebruik en prostitutie."

De reisleiding gaat dit soort excursies niet uit de weg. ,,Juist door te zien wat er in de wereld aan de hand is, kunnen ze indrukken meenemen naar huis en hun leeftijdsgenoten daarover vertellen."

Volg de belevenissen van de leerlingen in Bolvia via het weblog http://expeditie.jrl.nl/. Een uitgebreide beschrijving van hun reis staat in Brabants Centrum van donderdag 14 april.

De acht leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum reizen zondag naar Cochabamba in Bolivia. Staand van links naar rechts: Nienke Bosma, Marleen Peeters, Yasmine Boudlal, Tatum Simons en Noor Baaijens. Zittend van links naar rechts: Juul van Engeland, Steven van Erp en Izy Dekker. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

'Onhoudbare situatie' zorgt voor ziekmelding burgemeester Haaren

'Onhoudbare situatie' zorgt voor ziekmelding burgemeester Haaren

Burgemeester Jeannette Zwijnenburg van de gemeente Haaren heeft zich ziek gemeld vanwege een 'onwerkbare situatie' die is ontstaan... >>

Fri 15 Feb 2019 12:02

Binke is voorleeskampioen

Binke is voorleeskampioen

Binke van de Wetering uit groep 8 van jenaplanschool Molenwijk heeft vrijdagochtend de jaarlijkse voorleeswedstrijd in de gemeente Boxtel... >>

Fri 15 Feb 2019 11:43

Tilburgse wethouder wordt watergraaf

Tilburgse wethouder wordt watergraaf

CDA-wethouder Erik de Ridder (40) is gisteren, donderdag 14 februari aanbevolen als nieuwe watergraaf van De Dommel. Daarmee volgt hij de... >>

Fri 15 Feb 2019 11:20

Gestolen auto gevonden bij Voetboog

Gestolen auto gevonden bij Voetboog

Een gestolen auto is gisteren gevonden in een weiland aan de Scheidingsweg/De Voetboog in Boxtel. 

>>

Fri 15 Feb 2019 09:27

Gesprongen waterleiding zet de Koppel blank

Gesprongen waterleiding zet de Koppel blank

De Koppel in het centrum van Boxtel werd zondagmiddag afgesloten nadat een waterleiding was gesprongen. De hele straat veranderde in een... >>

Sun 10 Feb 2019 20:43

Advertenties

Proef Culinair Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Olieenzo