22:18:03    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Sat 16 Apr 2016 18:49

Scholieren JRL naar Bolivia

Lettergrootte: A- A+

Scholieren JRL naar Bolivia

Op de foto: De acht leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum reizen zondag naar Cochabamba in Bolivia. Staand van links naar rechts: Nienke Bosma, Marleen Peeters, Yasmine Boudlal, Tatum Simons en Noor Baaijens. Zittend van links naar rechts: Juul van Engeland, Steven van Erp en Izy Dekker. (Foto: Peter de Koning).

Een scholierendelegatie van het Jacob-Roelandslyceum reist zondag 17 april naar Cochabamba. In die afgelegen Boliviaanse stad gaan ze projecten bezoeken die tal van stichtingen vanuit Nederland hebben opgezet om kansarme jongeren te helpen.

De acht leerlingen die op pad gaan zijn Noor Baaijens, Nienke Bosma, Yasmine Boudlal, Izy Dekker, Juul van Engeland, Steven van Erp, Marleen Peeters en Tatum Simons. Ze reizen onder leiding van rector Leon Spaan en docent Guido van der Klauw en verblijven in Bolivia tot en met 28 april. Een dag later zetten ze weer voet op Nederlandse bodem.

De voorbije maanden hebben ze zich uitgebreid voorbereid op de reis. Zo zijn alle benodigde vaccinaties gehaald, is een stoomcursus Spaans gevolgd en heeft iedereen zich verdiept in de aard van het land.

Het Jacob-Roelandslyceum is inmiddels aardig in de ban van de reis. Na de succesvol verlopen kerstactie, die ruim 9.000 euro opleverde voor projecten in Cochabamba, is gewerkt aan een blog dat in de lucht gaan zodra de reis is begonnen. ,,We zijn letterlijk de ogen en oren van de school en gaan ter plekke kijken wat er allemaal nodig is", vertelt Tatum. ,,Misschien levert het ideeën op voor de kerstactie van volgend jaar", vult Steven aan. Het is de bedoeling dat het JRL zich de komende jaren gaat inzetten voor projecten in Cochabamba.

De leerlingen gaan onder meer op stap met pater Theo Raaijmakers, die verbonden is aan de stichting Straatkinderen van Cochabamba. ,,Dat zal een heftig verhaal worden", voorspelt docent Van der Klauw. ,,Pater Theo neemt onze leerlingen in kleine groepjes mee naar plekken die voor anderen vaak niet zichtbaar worden. Denk aan krottenwijken waar dingen met kinderen en tieners gebeuren die als schokkend ervaren kunnen worden, zoals mishandeling, drugsgebruik en prostitutie."

De reisleiding gaat dit soort excursies niet uit de weg. ,,Juist door te zien wat er in de wereld aan de hand is, kunnen ze indrukken meenemen naar huis en hun leeftijdsgenoten daarover vertellen."

Volg de belevenissen van de leerlingen in Bolvia via het weblog http://expeditie.jrl.nl/. Een uitgebreide beschrijving van hun reis staat in Brabants Centrum van donderdag 14 april.

De acht leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum reizen zondag naar Cochabamba in Bolivia. Staand van links naar rechts: Nienke Bosma, Marleen Peeters, Yasmine Boudlal, Tatum Simons en Noor Baaijens. Zittend van links naar rechts: Juul van Engeland, Steven van Erp en Izy Dekker. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

't Kennetwel de beste tijdens KenEsch Quiz

't Kennetwel de beste tijdens KenEsch Quiz

Het team 't Kennetwel heeft de KenEsch Quiz 2019 op zijn naam geschreven. En daardoor mag de WensAmbulance een mooi bedrag van vijfhonderd... >>

Sun 23 Jun 2019 09:56

Internationale sterren naar Live in Liempde

Internationale sterren naar Live in Liempde

De eerste lustrumeditie van Live in Liempde biedt zondag 23 juni een opvallend internationaal programma en een openbare afsluiting bij... >>

Sat 22 Jun 2019 11:38

Maak kennis met de Boxtelse sportkampioenen

Maak kennis met de Boxtelse sportkampioenen

Taekwondoka Linda Beekmans, zwemmer Luc van Eijndhoven, tennisster Inge Hogenboom en het eerste jeugdteam van tafeltennisclub Taverbo-Sabo,... >>

Sat 22 Jun 2019 11:11

Tweehonderd sporters naar Dag der Kampioenen

Tweehonderd sporters naar Dag der Kampioenen

Liefst tweehonderd Boxtelse sportkampioenen krijgen vanavond, vrijdag 21 juni vanaf 19.30 uur een erepodium in spiegeltent Bon Salon.... >>

Fri 21 Jun 2019 15:19

Oksel: alleen tijdelijke huisvesting

Oksel: alleen tijdelijke huisvesting

UPDATE 22 JUNI - In de zogeheten Oksel van de spoorlijnen in Boxtel-West wordt grootschalige, maar uitsluitend tijdelijke huisvesting... >>

Fri 21 Jun 2019 12:09

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen