Afbeelding

Samenscholingsverbod bij moskee Boxtel

Algemeen

Op last van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel geldt met ingang van dinsdag 21 juni een samenscholingsverbod in het gebied rond de Turkse en de Marokkaanse moskee op Hoogheem. Aanleiding is de overlast die hangjongeren daar de voorbije weken veroorzaken. ,,De maat is vol. Iedereen die zich niet houdt aan het verbod, wordt door de politie bekeurd", stelt Buijs.

Volgens de burgemeester is al enige tijd sprake van geluidshinder en klagen bewoners van zowel Hoogheem als de Schijndelseweg over jongeren die buiten bij de moskee rondhangen en tot diep in de nacht overlast veroorzaken. Buijs geeft aan dat hij in nauw overleg met de besturen van beide moskeeën tot deze maatregel heeft besloten; zij ondersteunen het samenscholingsverbod.

Volgens de gemeente Boxtel heeft de overlast tot de nodige scheldpartijen en kleine opstootjes geleid. ,,Als mensen al een week niet meer kunnen slapen, kun je je voorstellen dat er soms wel eens iets voorvalt", reageert Buijs. Hij omschrijft de jongeren als een groep die niet tot de vaste moskeebezoekers hoort, maar zich daar gedurende de vastenmaand ramadan wel ophoudt. ,,Zowel gemeente en politie als de moskeeën hebben hun uiterste best gedaan om de zaak op te lossen, maar deze groep laat zich niet tot de orde roepen", zegt de burgemeester.

De algemene plaatselijke verordening maakt het mogelijk om een samenscholingsverbod af te kondigen. De politie gaat handhavend optreden en zal mensen die zich er niet aan houden bekeuren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 15 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 17 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 22 uur geleden
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 23 uur geleden
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest gisteren
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 18 apr, 17:30
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 18 apr, 15:46