Afbeelding

Rollatorracen tijdens Kinderboekenbal

Algemeen

,,Met die zwenkwieltjes en houten blokken bovenop valt het nog niet mee hoor", vond Aukje Rutten (11). Zij nam de uitdaging aan en racete tijdens het Kinderboekenbal met een rollator tussen de bibliotheekboeken door. De stapel houten blokken bovenop het zitje moesten heelhuids het eindpunt bereiken. De rollatorrace was één van de vele activiteiten die vrijdag in het kader van de Kinderboekenweek werden georganiseerd in bibliotheek De Meierij en de Sint-Petrusschool aan de Burgakker.

Het thema van de Kinderboekenweek, die nog tot en met zondag 16 oktober duurt, is 'Voor altijd jong'. Daarbij staan 'opa's en oma's' centraal.  De organisatie van het Kinderboekenbal koos er echter bewust voor om de nadruk op enkel het motto te leggen. ,,We hebben vooral activiteiten op het programma die leuk zijn om te doen als je jong bent, maar ook als je oud bent", vertelde directeur van stichting Brede Scholen Boxtel Ghislaine de Brouwer. Zo waren de wc's van de Sint-Petrusschool omgebouwd tot een spookslot, konden kinderen meedoen met Oud-Hollandse spelletjes als blikwerpen en koekhappen en tekende striptekenaar én leerkracht Ralph Dikmans een portret van de kinderen als opa of omaatje. De kinderen vroegen Dikmans het hemd van het lijf. ,,Dat komt omdat we op dit moment op school leren hoe je iemand moet interviewen", verklapte Jitske Bakker (10). Ze had al behoorlijk wat vragen voorbereid. ,,Ik wil weten waarom hij ooit is gaan tekenen en wat zijn tekentactiek is."

De danslessen van breakdancer Ranil van Peperstraten en danseres Lotte Timmermans waren eveneens populair. Drommen kinderen probeerden de choreografie die Lotte had voorbereid eigen te maken. Aan de andere kant van de gymzaal van de Sint-Petrusschool maakte een aantal stoere b-boys een monkeyflip en een freeze. De danslessen kwamen van pas: de kinderen bewogen soepeltjes mee met de gezamenlijke dans ter afsluiting van het Kinderboekenbal.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 3 minuten geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 33 minuten geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 2 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 4 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 17 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 21 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu gisteren