Ruud van Nooijen van de Heemkundekring Boxtel praat SP-leider Emile Roemer bij over de cultuurhistorische route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P). Burgemeester Mark Buijs en SP-wethouder Eric van den Broek (rechts) luisteren mee. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Ruud van Nooijen van de Heemkundekring Boxtel praat SP-leider Emile Roemer bij over de cultuurhistorische route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P). Burgemeester Mark Buijs en SP-wethouder Eric van den Broek (rechts) luisteren mee. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Roemer bezoekt Boxtel

Algemeen

De landelijke SP-leider en fractievoorzitter in de Tweede Kamer Emile Roemer kijkt naar eigen zeggen terug op een informatief en interessant werkbezoek aan Boxtel. Dat liet hij zaterdagmiddag weten na afloop van een rondleiding door het centrum van de gemeente, waarbij hij ontvangen werd door burgemeester Mark Buijs en wethouder Eric van den Broek.

Het bezoek van Roemer is onderdeel van de campagne van de Socialistische Partij voor de Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag 18 maart. Behalve Roemer verzamelden zich veel partijgenoten voor het gemeentehuis op de Markt, waaronder de twee Boxtelse kandidaten Dave van de Ven, fractievoorzitter in de gemeenteraad en raadslid Marije van Kuijk die zijn terug te vinden op de 19e en 38e plaats op de kandidatenlijst. ,,We hebben nu acht en gaan voor twaalf zetels in de Provinciale Staten", liet Van de Ven weten. De SP-huisband Spic 'n Span was nadrukkelijk aanwezig en zorgde tijdens de gehele rondgang door Hartje Boxtel voor de muzikale begeleiding en drukte het publiek al zingend op het hart om vooral toch te stemmen op de socialisten.

Tijdens de rondleiding van ongeveer een uur kreeg Roemer uitleg van burgemeester Buijs en wethouder Van den Broek over onder meer het economisch aanvalsplan van de gemeente Boxtel, de plannen voor een economisch stimuleringsbudget en de ontwikkelingen in het Boxtelse centrum, zoals het autoluw maken van de Markt. Luc Broos, voorzitter van het Centrummanagement Boxtel, praatte het boegbeeld van de SP bij over het wel en wee van kleine ondernemers en winkeliers. Lid van de Heemkundekring Boxtel en amateurhistoricus Ruud van Nooijen, informeerde Roemer over de ontwikkelingen over de route Stapelen - Sint-Petrusbasiliek (STA-P), terwijl Richard Strik in zijn rol als voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland afdeling Boxtel-Liempde een inkijkje gaf in wat de kleinere horecaondernemers bezighoudt, hun beperkingen en de moeilijkheden waar ze tegen aanlopen.

Strik, zelf eigenaar van cafetaria Kwalitaria Strik trakteerde Roemer en zijn gevolg en het publiek op bitterballen. Op de plek voor het gemeentehuis, waar de plaatselijke SP-afdeling een korte verkiezingsmanifestatie hield, konden belangstellenden terecht voor een kop tomatensoep.            

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 5 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 6 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 8 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 9 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 10 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 12 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30