Frank van Beers (midden) ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel. Links Marianne van Beers, echtgenote van Frank. (Foto: Gerard Schalkx).
Frank van Beers (midden) ontving de onderscheiding uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel. Links Marianne van Beers, echtgenote van Frank. (Foto: Gerard Schalkx).

Ridderorde voor Frank van Beers

Algemeen

Frank van Beers uit Boxtel heeft vrijdagavond uit handen van burgemeester Mark Buijs van de gemeente Boxtel een koninklijke onderscheiding ontvangen. In restaurant 't Misverstant aan de Kampdijklaan te Vught werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens zijn afscheid als voorzitter van de stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en verzetsmuseum Overloon. Sinds 2008 bekleedde hij deze functie.

Van Beers was docent en vervolgens wethouder in Rosmalen en 's-Hertogenbosch. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Mill en Sint-Hubert. Vervolgens werd hij benoemd tot burgemeester van de gemeente Boxtel en was hij tevens voorzitter van het Veiligheidshuis Den Bosch.

Sinds 2012 is Van Beers voorzitter van de Raad van Bestuur van zorgorganisatie Cello. Daarnaast ontplooit hij diverse nevenactiviteiten. Zo is hij tot op heden voorzitter van Zorgzaam Netwerk Rosmalen, voorzitter van de Stichting Godshuizen, voorzitter van het Brabants kennisnetwerk Zoönosen, voorzitter van Zorgzaam Den Bosch, voorzitter van het platform Zorg in Noord-Oost Brabant en bestuurslid van de Brabant-Zeeuwse Werkgeversvereniging, kring 's-Hertogenbosch.

Van Beers werd onderscheiden om de aard, duur, uitstraling en betekenis van zijn activiteit. Het zwaartepunt van zijn verdiensten ligt hij het voorzitterschap van de stichting Nederlands Nationaal Oorlogs- en verzetsmuseum Overloon. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 12 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 14 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 15 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 18 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 21 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 22 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 23 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00