Veel Vierdaagselopers uit Boxtel en omgeving poseerden vrijdag in Malden met de Boxtelse reus Jas de Keistamper. Maar ook landelijke bekendheden gingen met de stratenmakersgigant op de foto. (Foto's en tekst: Henk van Weert).
Veel Vierdaagselopers uit Boxtel en omgeving poseerden vrijdag in Malden met de Boxtelse reus Jas de Keistamper. Maar ook landelijke bekendheden gingen met de stratenmakersgigant op de foto. (Foto's en tekst: Henk van Weert).

Reus Jas baart opzien in Vierdaagse

Algemeen

De rotonde Droogsestraat in de Rijksweg te Malden werd vrijdag weer bezet door een delegatie uit de gemeente Boxtel. Op de laatste dag van de Nijmeegse Vierdaagse zorgde een gelegenheidsorkest voor een vrolijke boel en draaide de lokale reus Jas de Keistamper enthousiaste rondjes. Veel langeafstandslopers wilden met de stratenmakersgigant op de foto. En niet alleen wandelaars uit zijn eigen Keistampersdorp. 

Politiek commentator Frits Wester van RTL4 bijvoorbeeld, die voor het eerst meeliep en ondertussen verslag deed van het evenement voor zijn omroep, wilde dolgraag met reus Jas worden vereeuwigd. Net als voorzitter Lodewijk Asscher van de Tweede Kamerfractie van de PvdA, die de laatste wandeldag enkele kilometers met Wester meeliep.

Ook mensen uit bijvoorbeeld Friesland of buitenlandse Vierdaagselopers keken op tégen en poseerden mét de 3,75 meter grote reus uit Boxtel. Ondertussen deelden wethouder Herman van Wanrooij samen met voorzitter Wim Ketelaars van evenementenstichting Boxtel Vooruit flesjes water uit aan de wandelaars die op weg waren naar de Via Gladiola en nog zo'n zes kilometer moesten afleggen naar de finish. Op het etiket een variant van de slogan Meewerkend Boxtel waarmee de gemeente zich profileert: 'Dat krijg je ervan. Als iedereen meewerkt. Dorst!' 

Brabants Centrum maakte de feestelijkheden op de 'Boxtelse' rotonde in Malden twee uurtjes mee en sprak tal van wandelaars. Zowel in de digitale dinsdageditie van 24 juli (met extra foto's en filmpjes) als in de papieren donderdagkrant van 26 juli een uitvoerig verslag in woord en beeld. Ontvangt u de digitale krant (nog) niet? Klik dan hier om u aan te melden. 

Wandelaars (of hun familie/vrienden die de Nijmeegse Vierdaagse hebben voltooid, worden verzocht uiterlijk maandag 23 juli hun naam, woonplaats, gelopen afstand én aantal keren van deelname door te geven via e-mail: bc@brabantscentrum.nl. Hun namen worden dan - net als andere jaren - gepubliceerd bij de genoemde artikelen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 3 minuten geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 48 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 22 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 23 uur geleden