Afbeelding

Renovatiewerk Gildenhof na bouwvak weer van start

Algemeen

Aannemer Hendriks Coppelmans gaat in september de overgebleven renovatiewerkzaamheden aan de huizen rondom Gildenhof op zich nemen. Dat maakte woonstichting Sint-Joseph deze week bekend. Hiermee komt er voor de bewoners eindelijk duidelijkheid over het onderhoud aan hun huizen.

Door het faillissement bij Bouwgroep Moonen liep het renovatieproject van de woonstichting vertraging op. Het Bossche bouwbedrijf had 31 woningen vrijwel klaar, maar moest deze nog op enkele punten afwerken. Hiervoor heeft Sint-Joseph onderhoudsdienst Van Wijnen ingeschakeld. De overige 62 woningen worden nu door Hendriks Coppelmans afgewerkt. Het Udense bedrijf begint half september met de woningen in de Sint-Sebastiaanstraat. Daarna volgen de huizen aan Selissenwal 20 tot 40, Sint-Barbarastraat, Sint-Catharinastraat en de Vaandelstraat. Voor bewoners uit deze straten is er donderdag 5 juli om 19.30 uur een informatieavond in restaurant Molenwijk. Hier wordt de definitieve planning bekendgemaakt.

Sint-Joseph heeft eerst onderzocht of zij een doorstart kon maken met Moonen. Toen dat niet mogelijk bleek, is de woonstichting op zoek gegaan naar een andere aannemer. Voor de woningen die nog afgewerkt moesten worden, heeft Sint-Joseph haar eigen onderhoudsdienst ingeschakeld. Deze huizen zijn bijna klaar.

Onlangs hield de woonstichting een informatieavond voor bewoners. Daar gaf directeur-bestuurder Rob Dekker uitleg over het faillissement en de impact hiervan voor de huurders. Dekker gaf ook aan nu weer vooruit te willen kijken. ,,De betreffende bewoners weten inmiddels wat er nog uitgevoerd moet worden in en aan hun woning."

Om de bewoners een hart onder de riem te steken, en wellicht als zoethoudertje, trakteert Sint-Joseph de betreffende bewoners op vrijdag 6 juli op een zomerse versnapering. Er staat dan tussen 15.00 en 16.00 uur een ijscokar op het grasveld in de Gildenhof.

OP DE FOTO: De steigers op de Sint-Sebastiaanstraat worden na de zomer weer opgebouwd. In maart stonden ze leeg toen bekend werd dat Bouwgroep Moonen failliet was. (Archieffoto: Rens van den Elsen)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Rens van den Elsen

Heeft u een tip over dit onderwerp? Mail naar Redacteur Brabants Centrum

Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 1 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 3 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 4 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 6 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 6 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 6 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 7 uur geleden
Het vrouwtje voert haar jongen terwijl het mannetje, dat de prooi gebracht heeft, buiten de nestkast zit en toekijkt.
Liempdse slechtvalken hebben eigen 'realityshow' Natuur & milieu 8 uur geleden