Kamerkoor Ratatouille verzorgt op 19 juni een concert in het protestants kerkje. Een dag later brengt het koor liederen ten gehore op het terrein van De Kleine Aarde. (Foto: Peter de Koning).
Kamerkoor Ratatouille verzorgt op 19 juni een concert in het protestants kerkje. Een dag later brengt het koor liederen ten gehore op het terrein van De Kleine Aarde. (Foto: Peter de Koning).

Ratatouille bezingt vrede en vrijheid

Algemeen

Vrede en vrijheid. Beide thema's staan centraal tijdens het concert van het Boxtelse kamerkoor Ratatouille. Het muziekgezelschap kiest voor twee locaties om de liederen ten gehore te brengen. Vrijdag 19 juni is het publiek vanaf 20.15 uur welkom in het protestants kerkje aan de Clarissenstraat, een dag later verzorgt Ratatouille om 19.00 uur een muzikale wandeling op het terrein van voormalig milieu-educatiecentrum De Kleine Aarde aan Het Klaverblad.

Er is gekozen voor een gevarieerd repertoire. Van moderne nummers als 'Who wants to live forever' van Queen en 'Over de muur' van Klein Orkest tot 'Verleih uns Frieden' uit de zestiende eeuw en het Keniaanse gospel 'Wana Baraka'. Ook is gekozen voor twee locaties: het protestants kerkje en het terrein van De Kleine Aarde. 

In het kerkgebouw krijgt het publiek een concert te zien dat in drie thema's is opgedeeld: 'Peace of Mind', 'Waarde van vrijheid' en 'Ratatouille neemt zélf de vrijheid'. Tussendoor worden verschillende voordrachten gehouden. Een dag later, op zaterdag 20 juni, wordt het publiek aan Het Klaverblad ook getrakteerd op allerlei extra's. Ratatouille treedt op verschillende plekken op het terrein en in verschillende formaties op. Tussendoor verschijnt ook een aantal acts ten tonele, zoals een trio dat Keltische muziek ten gehore brengt, een voordracht van het Liempdse gezelschap Poëzien en dansoptredens van improvisatiegezelschap Immermeer.

Toegangskaarten kosten tien euro per persoon, inclusief consumptie. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. Vanwege het beperkt aantal plaatsen wordt mensen aangeraden te reserveren. Dit kan door te bellen naar De Kapsalon, telefoonnummer (0411) 67 28 56 of een e-mail te sturen naar info@kamerkoorratatouille.nl. Kaarten aan de deur zijn vanaf een half uur voor aanvang beschikbaar. Op www.kamerkoorratatouille.nl wordt vermeld hoeveel kaarten per concert nog beschikbaar zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 15 minuten geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 1 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 15 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 17 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 19 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 20 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 21 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 23 uur geleden