Quizmasters Marc de Laat (midden) en Kiske de Leest (rechts) van The Brain overhandigden dinsdag een cheque van 500 euro aan Richard Permentier van stichting Leergeld. (Foto: Peter de Koning).
Quizmasters Marc de Laat (midden) en Kiske de Leest (rechts) van The Brain overhandigden dinsdag een cheque van 500 euro aan Richard Permentier van stichting Leergeld. (Foto: Peter de Koning).

Quizzers The Brain steunen Leergeld

Algemeen

Twintig quizteams hebben dinsdagavond in café Becoloth in Boxtel meegedaan aan de Top 2000-pubquiz van The Brain. Quizmasters Marc de Laat en Kiske de Leest schotelden de meer dan tachtig deelnemers 120 vragen voor over artiesten en nummers uit de Top 2000.

De opbrengst van de pubquiz ging ook dit jaar naar een goed doel. Vorig jaar werd gespeeld voor stichting Gijsje Eigenwijsje, ditmaal viel de keuze op stichting Leergeld die zich in Boxtel inzet voor kinderen uit gezinnen die weinig te besteden hebben. Als ze bij de gemeente niet in aanmerking komen voor financiële ondersteuning, kunnen ze bij Leergeld aankloppen, bijvoorbeeld voor de betaling van contributies of lesgeld. In 2016 werden 85 kinderen ondersteund. Leergeld krijgt geen subsidie en moet het hebben van donaties.

De pubquiz bestond uit drie ronden van dertig vragen, aangevuld met tien tot twintig 'trivia-vragen', puzzels en rebussen. Na een spannende finale won het team Koffie Tobruk; in de finale was Yvonne van der Pasch van dit team beter dan spelers van de drie ander hoog geëindigde teams Blame It On The Boogie, Heeren van 5 en Huilen Is Voor Marc de Laat.

The Brain houdt donderdag 5 januari om 20.00 uur een pubquiz ter gelegenheid van Boxtel on Ice. Teams kunnen zich nog inschrijven voor een plekje aan de quiztafel in lunchroom Meneer van Dommelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 13 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 14 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 16 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 17 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 17 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 18 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 19 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 20 uur geleden