Klaar voor de start! Op zondag 25 september staat de Profielloop in Gemonde op het programma. Robin Bogers (links) uit Sint-Michielsgestel en David Mornout uit Gemonde organiseren het evenement als opdracht voor gymnasium Beekvliet. (Foto: Annelieke van der Linden).
Klaar voor de start! Op zondag 25 september staat de Profielloop in Gemonde op het programma. Robin Bogers (links) uit Sint-Michielsgestel en David Mornout uit Gemonde organiseren het evenement als opdracht voor gymnasium Beekvliet. (Foto: Annelieke van der Linden).

Profielloop: hardlopen in Gemonde

Algemeen

Een hardloopevenement organiseren als onderdeel van het eindexamen. Dat leek David Mornout uit Gemonde en Robin Bogers uit Sint-Michielsgestel, leerlingen van gymnasium Beekvliet, een goed idee. Het duo startte maanden geleden met de organisatie en zondag 25 september is het zover: dan vindt de Profielloop plaats in Gemonde.

Het parcours leidt de deelnemers langs de mooiste stukjes van Gemonde. Lopers kunnen kiezen uit 5,5 of 11 kilometer. Deze afstanden gaan om 11.00 uur van start en hebben een eigen parcours. Beide routes gaan richting de hooibrug. Vervolgens buigen de deelnemers aan 11 kilometer af naar Sint-Michielsgestel.

Voorafgaand aan de wedstrijd vindt om 10.30 uur een Kidsrun plaats voor leerlingen van de basisschool. De kosten voor de jeugdloop bedragen 1 euro, terwijl deelnemers aan de 5,5 en 11 kilometer respectievelijk 2,50 en 4 euro kwijt zijn. Het is mogelijk om op de dag zelf in te schrijven.

Start en finish is bij voetbalvereniging Irene aan de Kaal Hoefsteeg, waardoor kleed- en doucheruimte aanwezig zijn. Het inschrijfbureau gaat om 09.00 uur open. Na afloop van de hardloopwedstrijden wordt om 12.30 uur een prijsuitreiking gehouden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 1 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 4 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 6 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 6 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 8 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 9 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 9 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 9 uur geleden