Erik Leijten en Peter van de Wiel (vooraan) zetten vrijdag hun handtekening over de overeenkomst Princenlant 4. Staand v.l.n.r. Daan Beelen (Hurks), Mark Compter (gemeente Boxtel), John Meeuwesen (gemeente Boxtel), Bart Lipsch (Hurks). (Foto:gemeente Boxtel).
Erik Leijten en Peter van de Wiel (vooraan) zetten vrijdag hun handtekening over de overeenkomst Princenlant 4. Staand v.l.n.r. Daan Beelen (Hurks), Mark Compter (gemeente Boxtel), John Meeuwesen (gemeente Boxtel), Bart Lipsch (Hurks). (Foto:gemeente Boxtel).

Princenlant fase 4 in aantocht

Algemeen

Al in 2003 maakten de gemeente Boxtel en projectontwikkelaar Hurks Vastgoedontwikkeling plannen om in de wijk Oost woningbouwprojecten Princenlant 1 tot en 5 te realiseren. Dat resulteerde in complexen De Rechter, De Regent en Het Princenhof. Bij de overige twee projecten bleek de economische crisis een sta-in-de-weg. Nu, vijf jaar na de oplevering van Het Princenhof, wordt Princenlant 4 alsnog in uitvoering gebracht. Wethouder Peter van de Wiel en Erik Leijten van Hurks zetten vrijdagmiddag hun handtekeningen onder de overeenkomst voor het nieuwe project met circa 34 'gasloze' appartementen. 

Op het braakliggende terrein in Boxtel-Oost waar zwembad Den Haagakker voorheen gevestigd was, naast Het Princenhof, wordt een zeven bouwlagen tellend complex gerealiseerd. De oppervlakte van de woningen varieert van 80 tot 125 vierkante meter. De vraagprijs van de woningen wordt geschat op minimaal 230.000 euro.

Hurks hoopt de verkoop rond de zomer van 2018 te kunnen starten en schat dat bij voldoende animo de bouw begin 2019 aanvangt. Via de website www.princenlant.nl is meer informatie te vinden over het woningbouwproject.

Lees meer over Princenlant 4 in Brabants Centrum van donderdag 28 december.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 1 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 3 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 16 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 18 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 20 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 23 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 24 apr, 09:00