Winkelpassage De Croon in hartje Boxtel wordt in het weekeinde 's nachts afgesloten met een poort. Zo hopen bewoners van de appartementen boven de winkels overlast van de uitgaansjeugd in te dammen. (Foto: Henk van Weert).
Winkelpassage De Croon in hartje Boxtel wordt in het weekeinde 's nachts afgesloten met een poort. Zo hopen bewoners van de appartementen boven de winkels overlast van de uitgaansjeugd in te dammen. (Foto: Henk van Weert).

Croon gaat 's nachts op slot

Algemeen

Samen kun je problemen vrijwel altijd oplossen. Die boodschap stuurde de Boxtelse wethouder Eric van den Broek begin mei de wereld in. Hij refereerde daarbij naar De Croon. Bewoners van het appartementencomplex in hartje Boxtel ervaren 's nachts overlast van uitgaanspubliek. Om daar verandering in te brengen werd besloten bij het poortgebouw aan de Markt te voorzien van een toegangshek. Dat is woensdag 5 augustus geplaatst. Op donderdag, vrijdag en zaterdag gaat de Croonpassage 's nachts op slot gaat.

Vorige jaar, kort na de zomervakantie, kaartten de bewoners van De Croon de overlast aan bij wethouder Van den Broek. Sindsdien trokken bewoners en gemeente samen op. Ook Bouwfonds, de eigenaar en verhuurder van de winkelpanden in De Croon, en de hulpdiensten werden bij het overleg betrokken. Begin mei verleende het college van B. en W. een vergunning voor het plaatsen van de poort in de Croonpassage. De kosten van het hekwerk en de plaatsing komen voor rekening van de bewoners.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 13 minuten geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 2 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 3 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 4 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 18 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 19 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 20 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 21 uur geleden