Afbeelding

Poolse supermarkt naar Boxtel

Algemeen

De Poolse supermarktketen Groszek is van plan een vestiging te openen aan de Rechterstraat 46. Momenteel wordt het pand, waar eerst Hulskes Kantoor Komfort en later Snelders Thuiskantoor gevestigd waren, verbouwd. Vóór kerst wordt er driehonderd vierkante meter aan winkeloppervlak opgeleverd, vol Oost-Europese producten.

Na het faillissement van Snelders Thuiskantoor in 2013 meldde zich geen nieuwe huurder. Hoewel er geen groot parkeerterrein voor de deur ligt - voor veel supermarkten een voorwaarde - waagde Groszek tóch de stap. ,,In Boxtel wonen veel Poolse mensen en mensen met een Oost-Europese achtergrond. Groszek ziet voldoende potentie", vertelt makelaar Arne Zimmerman die het pand namens eigenaar Rob Hulskes verhuurt. ,,Dat er nu nét een blauwe zone is ingesteld, komt natuurlijk nu goed van pas." Ook hoopt de supermarkt te profiteren van de nabijheid van de Lidl. ,,De eigenaren denken dat veel Oost-Europeanen die daar boodschappen doen ook bij Groszek binnenlopen."

De Poolse grootgrutter opende eerder al filialen in Rotterdam, Den Haag en Schiedam. In de hofstad zijn zelfs meerdere vestigingen, waarvan één XL-versie. ,,Van de klanten in Schiedam is inmiddels 50 procent gewoon Nederlands. Groszek zit in het lagere prijssegment en dat trekt ook een breder publiek aan", zegt Zimmerman. In razend tempo wordt de voormalige winkel voor kantoorbenodigdheden omgetoverd tot volwaardige supermarkt. De huidige indeling van het pand blijft behouden, maar er is wel een nieuw plafond met supermarktverlichting aangebracht. Volgende week wordt er een nieuwe vloer gelegd.

,,De gemeente roept al jaren dat ze graag een supermarkt ín het centrum van Boxtel willen. De meeste Nederlandse ketens wilden daar niet aan vanwege de ontbrekende parkeerruimte", aldus Zimmerman. Met de komst van Groszek lijkt de wens van B. en W. dan tóch ingewilligd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 53 minuten geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 1 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 1 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 3 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 5 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 19 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 20 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 22 uur geleden