Het pand waar voorheen modecentrum Frans Theelen was gevestigd, is een goed voorbeeld van een beeldbepalend gebouw. Vroeger was het een hotel.
Het pand waar voorheen modecentrum Frans Theelen was gevestigd, is een goed voorbeeld van een beeldbepalend gebouw. Vroeger was het een hotel. Foto: Henk van Weert

‘Beeldbepalende panden Boxtel beter beschermen’

Politiek

Wanneer een beeldbepalend pand in de gemeente Boxtel verbouwd wordt, is advies van de monumentencommissie nodig. Bij sloop van zo’n gebouw niet. Volgens raadslid Wiebe de Leijer (D66) een vreemde zaak. Hij diende een motie in.

De Leijer pleit voor betere bescherming van karakteristieke panden. Zij bepalen immers het beeld en DNA van Boxtel. PvdA-GroenLinks deelt het standpunt van D66, maar dan vooral omdat slopen het milieu niet ten goede komt. In de Boxtelse welstandsnota staat dat de gemeente beeldbepalende gebouwen op dezelfde manier beschermt als monumenten, maar dat is dus niet zo, stelt De Leijer. 

Tijdens de raadsvergadering van vorige week gaf wethouder Désiré van Laarhoven aan in gesprek te willen gaan met de monumentencommissie over de kwestie. Ze meldde ook dat ze geen stappen wil toevoegen die sloop- en bouwprojecten vertragen. De motie werd daarop ingetrokken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Internationale wedstrijden voor RKSV Boxtel Sport 5 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Geen VLK? Dan ook geen toename treinen' Bouwen en wonen 8 uur geleden
Afbeelding
ProRail is bezig dassenburcht onder spoor Esch uit te graven Algemeen 9 uur geleden
Logo
Afbeelding
Mart en Daisy tonen hun duurzame woning op tv Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Tommy van Doorn brengt composities vol expressie Cultuur 11 uur geleden
Logo
Afbeelding
Miet van Diessen blaast honderd kaarsjes uit Human Interest 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
What's Up, halfvastenvierders? Jeugd en jongeren 14 uur geleden
Afbeelding
Johannes Vermeer speelt met het licht Cultuur 24 mrt., 16:29