Deze foto deelde de politie op haar sociale media-kanalen. Als de daders zich niet binnen twee weken melden, brengt de politie de mannen herkenbaar in beeld en zet ze online. (Foto: collectie politie Oost-Brabant).
Deze foto deelde de politie op haar sociale media-kanalen. Als de daders zich niet binnen twee weken melden, brengt de politie de mannen herkenbaar in beeld en zet ze online. (Foto: collectie politie Oost-Brabant). Foto: Onbekend

Politie zoekt mannen die auto in sloot duwden tijdens stalbezetting

Algemeen

De politie zoekt de acht mannen die vorig jaar mei een auto in een greppel duwden. Dit gebeurde tijdens de bezetting van de varkensstal aan de Brede Heide in Lennisheuvel. Via social media roept de politie getuigen en de daders zelf op om zich te melden. Daarbij dreigt zij de foto's van de daad op internet te delen, als de mannen niet binnen twee weken bekend zijn.

,,De auto is van een van de activisten die bij de stalbezetting betrokken was. Het incident speelde zich af tussen 20.00 en 21.30 uur 's avonds", zo meldt de politie.

Getuigen of daders kunnen zich melden via telefoonnummer 0900-8844. De anonieme tiplijn is te bereiken via 0800-7000.

GRIMMIG

De bezetting haalde vorig jaar landelijk het nieuws. Vlak nadat bekend werd dat zo'n 200 dierenactivisten een varkensstal binnen waren gedrongen aan de Brede Heide, toog een grote groep boeren naar Lennisheuvel. Zij kwamen samen om hun steun te betuigen aan de getroffen boer, Jeroen van Sleuwen en om te protesteren tegen de in hun ogen criminele actie van de activisten.

In de loop van de avond werd de sfeer grimmiger. Een auto belandde dus in de sloot, een andere werd bedekt met plakjes worst. Ook werd er gebarbecued.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bewoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven hielden afgelopen oktober een kleinschalig protest op de Markt in Boxtel tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in hun buurt. Daarop kwamen ook lokale en landelijke politici af.
'Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend' Politiek 21 minuten geleden
Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden