Afbeelding

Politie waakt over kermis op de fiets

Algemeen

De attracties op de Boxtelse kermis draaien tot en met woensdag tot in de late uurtjes. Tijdens deze zogenoemde 'hete uren' zullen agenten voor het eerst tijdens een Boxtels evenement surveilleren op de fiets. Twee maanden geleden kreeg de Boxtelse politie vier mountainbikes in haar bezit en juist tijdens festiviteiten komen deze goed van pas.

De wijkagent, de horecacoördinator en de jeugdagent: waar je ze voorheen vooral te voet of in de politiewagen tegenkwam, zijn ze sinds twee maanden óók op de fiets te zien in het Boxtelse straatbeeld. Hoewel de tweewielers al een tijdje in gebruik zijn, is de Boxtelse kermis het eerste evenement waar ze zullen worden ingezet. ,,Je wendbaarheid is groter en je wordt niet gehinderd door paaltjes. Zo ben je op drukke evenementen sneller bij een incident", licht politieagent Marcel Mattheeuwse toe. 

De mountainbikes zijn behoorlijk stevig, want ze hebben nou eenmaal meer te lijden dan een burgerfiets. Zo kunnen de tweewielers dienen als dranghekken bij horecadiensten, wanneer bijvoorbeeld iemand wordt ingerekend en omstanders op afstand moeten worden gehouden. ,,De ketting kan er niet aflopen en er zitten geen losse onderdelen op. Ook zit er een veertientraps naafversnelling in het frame", legt Mattheeuwse uit.

Lees het complete artikel waarin horecacoördinator Boy Pufkus en Marcel Mattheeuwse, die de wijkzorg in zijn takenpakket heeft, meer vertellen over het gebruik van de mountainbikes, in het Brabants Centrum van donderdag 18 augustus.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Bewoners van de Liempdse buurtschap Vrilkhoven hielden afgelopen oktober een kleinschalig protest op de Markt in Boxtel tegen de komst van 400 arbeidsmigranten in hun buurt. Daarop kwamen ook lokale en landelijke politici af.
'Woonbeleid voor arbeidsmigranten niet doeltreffend' Politiek 9 minuten geleden
Bert van Houten was een van de 30.000 militairen die in de jaren zestig naar Nieuw-Guinea werden gestuurd. In april houdt hij een reünie voor zijn mede-veteranen.
Oud-strijders halen in Gemonde herinneringen op Algemeen 1 uur geleden
Logo
Bovenaanzicht van het verbouwingsplan van de Feestwinkel.
'Eerst vergunning, dan pas verbouwen' Algemeen 3 uur geleden
De vlammen reikten meters hoog.
Verwarring over het opstoken van snoeihout 112 4 uur geleden
Harrie en Jolanda van Erp in café D'n Boer.
Café D'n Boer toch nog een paar keer geopend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Afbeelding
Vrije tribune: PMD-crisis Opinie 6 uur geleden
Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 7 uur geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 9 uur geleden