De politie is met enkele voertuigen aanwezig in de straat Den Berg in Liempde waar dinsdagochtend een hennepkwekerij werd ontdekt. (Foto: Albert Stolwijk).
De politie is met enkele voertuigen aanwezig in de straat Den Berg in Liempde waar dinsdagochtend een hennepkwekerij werd ontdekt. (Foto: Albert Stolwijk).

Politie stuit op hennep in Liempde

Algemeen

UPDATE - De politie is dinsdagochtend in een pand aan de straat Den Berg in Liempde gestuit op een hennepkwekerij. In het pand werden 500 moederplanten en 9.000 stekjes aangetroffen.

De politie is met enkele voertuigen aanwezig om technisch onderzoek te verrichten en de hennepplanten af te voeren. Volgens een woordvoerder van de politie is de 69-jarige bewoner van het pand aangehouden.

Recentelijk werden in de regio Boxtel meerdere hennepplantages opgeruimd. In een woning aan de straat Elisabeth Bas stuitte de politie enkele weken geleden op enkele honderden wietplanten. Bij een zolderbrand in de Sint-Willibrordusstraat in de wijk Selissenwal werd eveneens een hennepkwekerij ontdekt.

De politie waarschuwt voor de brandrisico's die deze kwekerijen met zich mee brengen. De gemeente Boxtel maakt meer werk van de bestrijding van de wietteelt; panden waarin hennep wordt ontdekt worden op last van de burgemeester gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 13 uur geleden
Logo
Patricia de Moet toont een pakketje bloemzaden.
Patricia de Moet uit Esch beheert voedselbank voor bijen Natuur & milieu 17 uur geleden
Logo
De gemeente Boxtel besloot vorig jaar dat de plannen voor nieuwbouwwijk Reigerskant konden worden aangepast. Zo komt er ruimte voor 32 sociale huurwoningen.
Duidelijkheid over grondprijzen voor corporaties Bouwen en wonen 19 uur geleden
Onderste rij vlnr: Beau van Dun (groep 5), Pepijn Bax (groep 3), Cato Bouwen (groep 3). Bovenste rij vlnr: Bente van Heesch (groep 8), Raff Verhoeven (groep 5), kunstenares Cindy de Graaff, Mart Verhappen (groep 8)
Sint-Petrusschool maakt kunst met een boodschap MuBo 10 jaar 19 uur geleden
Afbeelding
Veel rook bij brand landbouwloods Hal 112 20 uur geleden
Opgravingen op Hoogkeiteren Esch, 1960. Archeologische werkzaamheden op het terrein van de familie Van der Meijden, thans Haarenseweg 30.
Romeinen in Esch: lezing en wandeling MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 16 apr, 17:15
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 16 apr, 14:59