RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
14:40:19    zondag, 23 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Fri 10 Mar 2017 10:58

Podiumtoppers bouwen feestje in Boxtels theater

Lettergrootte: A- A+

Podiumtoppers bouwen feestje in Boxtels theater

Tijdens de Boxtelse Uitmarkt in september liet lokaal talent zien wat het in huis had in de hoop een plekje te bemachtigen in de avondvullende voorstelling Podiumtoppers. Een vierkoppige jury koos uiteindelijk vier acts die zaterdag 8 april in Podium Boxtel zullen schitteren. Multitalent Jessica De Bel, dichteres Martje Wijers, de band Stoke en muzikaal duo Nohr de Vos en Boaz Tooren beklimmen dan één voor één de bühne tijdens een verrassende en vooral afwisselende theatershow.

,,Podium Boxtel staat vooral bekend om haar professionele voorstellingen en boekt regelmatig grote namen. Maar we weten dat Boxtel barst van het talent en we willen ook aanstormende theatermakers, muzikanten en andere creatievelingen de kans geven om eens in een écht theater te spelen", vertelt voorzitter Paul van Alphen. Samen met stichting Vrienden van Podium Boxtel riep het theater daarom Podiumtoppers in het leven.

Gevarieerd wordt Podiumtoppers zeker. Om de beurt zullen de artiesten het publiek verrassen met hun talent. De van oorsprong Belgische Jessica De Bel zal het publiek betoveren door in de huid te kruipen van de befaamde Mona Lisa. Naast interactief theater biedt het optreden van De Bel ook zelfgeschreven liedjes, die begeleid worden door Job Gerards op keyboard. De actrice heeft zich meester gemaakt van de kunst van het theaterschermen en ook dát komt terug tijdens haar spel.

Nohr en Boaz (beiden 13) timmeren allebei aan de weg met hun muziek. Nohr schopte het zelfs tot de finale van het Junior Songfestival. Boaz speelt gitaar en schrijft al jaren liedjes. Tijdens Podiumtoppers spelen ze covers, zoals 'The A-team' van Ed Sheeran én uiteraard zelfgeschreven muziek.

Dichteres Martje Wijers biedt tijdens Podiumtoppers een aantal keren een moment van verstilling én stof tot nadenken met haar poëzie. Hoewel bij een theater al snel gedacht wordt aan muziekoptredens, cabaret of toneel, zal de Boxtelse laten zien dat ook het voordragen van gedichten een plek op het podium verdient. De dichtkunstenares won tweemaal de publieksprijs bij de wedstrijd DichtSlamRap in café Le Temps Perdu én stond in de finale van het nationaal kampioenschap Poetryslam in Utrecht.

Hoewel ze zichzelf bestempelt als hobbyband doet Stoke niet onder voor menig professioneel gezelschap. De muzikale alleskunners sluiten Podiumtoppers swingend af met hun stevige blues- en rockcovers mét een funky randje. De band bestaat uit negen muzikanten, waaronder een blazerssectie.

Podiumtoppers begint om 20.15 uur. Kaarten kosten tien euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl en bij Hebbes (Markt), bloemsierkunst Marimba (Van Beekstraat), Jumbo (winkelcentrum Oosterhof) en drogist Bewust Beter (Nieuwstraat, Liempde).

FOTO: Vier lokale acts verzorgen zaterdag 8 april een avondvullende voorstelling in Podium Boxtel onder de noemer Podiumtoppers. Deelnemende artiesten zijn multitalent Jessica De Bel, muzikaal duo Boaz Tooren en Nohr de Vos en dichteres Martje Wijers (v.l.n.r op voorgrond). Wim Coset (linksachter) en Auke Stook (rechtsachter) sluiten de avond spetterend af met de band Stoke. (Foto: Peter de Koning).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Rode Draad vandaag nog te bewonderen op 25 locaties

Schilderijen en beelden zijn tijdens een atelierroute vaak te zien zijn. Ook tijdens de... >>

Sun 23 Sep 2018 10:32

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Kromploegers dit jaar ook bij QQLQ

Het jaarlijkse feestweekend van hofkapel De Kromploegers met de culinaire afsluiting... >>

Fri 21 Sep 2018 15:47

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Boxtel vindt geld voor nieuw beleid

Een sluitende dekking én financiële ruimte voor nieuwe initiatieven én investeringen. Dat is de kern van de begroting 2019... >>

Fri 21 Sep 2018 10:33

Dommelconcert in Podium Boxtel

Dommelconcert in Podium Boxtel

'Klassiek op de Dommel', het pontonconcert met populair-klassieke muziek bij de Zwaanse Brug in Boxtel, wordt verplaatst naar... >>

Fri 21 Sep 2018 09:14

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

Organisatie stelt KenEschQuiz uit

De dorpsquiz in Esch, die gepland stond voor aanstaande zaterdag, gaat niet door. De organisatie van de KenEsch Quiz, blaaskapel De Knoestjes,... >>

Thu 20 Sep 2018 16:21

Advertenties

Zwanenberg adviesgroep Geld en Makelaardij TopSlank Tiga Kindertuin Gemeente Boxtel Koppelmans Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Huidtherapie 040Fit Rijschool Dolman Doornmalen electro