RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
03:57:26    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Fri 27 Oct 2017 09:30

Plataan blijkt sta-in-de-weg...

Lettergrootte: A- A+

Plataan blijkt sta-in-de-weg...

Op de foto: Rick Udo (rechts) helpt buurtbewoner Juan op de smalle en ongelijke stoep op de hoek Robert Schumanlaan/Puccinistraat. Hij zou graag zien dat de plataan wordt gerooid. (Foto: familie Udo).

Al sinds de herinrichting van de Robert Schumanlaan begin deze eeuw is het hem een doorn in het oog: het smalle trottoir vlak bij zijn woning op de hoek van de Albinonistraat. Omdat op die plek ook nog eens de stoeptegels erg ongelijk liggen, is het een gevaarlijke plek. Rick Udo zou graag zien dat de plataan die er staat, wordt gerooid.

,,Met name oudere mensen die op een rollator aangewezen zijn, durven er niet meer langs. Zeker niet nu het najaar is en er veel bladeren op de grond liggen en het bij het nat weer glad is. Maar ook met een kinderwagen is het een vervelende hindernis. Je bent eigenlijk genoodzaakt om de rijbaan op te lopen. Levensgevaarlijk", vertelt Udo. Deze week hielp hij buurtbewoner Juan. ,,Ik zag hem voorbij schuifelen met zijn rollator en even daarna liep hij weer terug. Ik liep naar buiten en vroeg wat er aan de hand was. Juan durfde er niet langs, bang dat hij zou vallen. Doordat ik hem begeleidde, lukte het uiteindelijk wel, maar het is eigenlijk te gek voor woorden dat het zo moet."

Udo kaartte het probleem jaren geleden al aan: ,,Toen was Wim van Erp nog wethouder en die beloofde om de boom die hier midden op de stoep staat weg te laten halen. Op een gegeven moment is zelfs met verf een kruis op de stam gekalkt, maar de plataan is nooit gerooid. Misschien zijn ze bij de gemeente tot een ander inzicht gekomen, maar rooien is écht de enige oplossing."

Dit artikel verscheen donderdag 25 oktober in de papieren editie van Brabants Centrum. Daarin werd abusievelijk vermeld dat de plataan op de hoek van de Puccinistraat staat. 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

Jubileumlied voor elfjarig B-Pool

>>

Fri 22 Feb 2019 16:46

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Verkeerskeurmerk voor kindercentra

Peuters pikken ongemerkt veel op over regels en gedrag in het verkeer, stellen deskundigen. Daarom hebben twee kinderdagverblijven in... >>

Fri 22 Feb 2019 12:30

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Intertoys failliet: toekomst Boxtelse winkel nog onbekend

Speelgoedketen Intertoys is failliet. Op dit moment zijn de winkels nog open, ook die aan de Croonpassage in Boxtel. Navraag bij dit filiaal... >>

Thu 21 Feb 2019 14:47

Gaslek op Fellenoord

Gaslek op Fellenoord

Op de Fellenoord in Boxtel is een gasleiding beschadigd. Dat gebeurde tijdens de sloop van de voormalige sportschool 040Fit!. 

>>

Thu 21 Feb 2019 10:03

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Oud-Boxtelaar Gerbert van der Aa niet meer welkom in Marokko

Freelance journalist Gerbert van der Aa is Marokko uitgezet omdat hij werkte aan een reeks artikelen over illegale migratie en de protesten... >>

Mon 18 Feb 2019 14:19

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Proef Culinair SNS Bank Doornmalen electro Huidtherapie Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen