Peter van As (links) regeert Eendengat komend leutseizoen als prins Peer d'n Twidde. Hij wordt terzijde gestaan door adjudant Mark Kluytmans. (Foto: Henk van Weert).
Peter van As (links) regeert Eendengat komend leutseizoen als prins Peer d'n Twidde. Hij wordt terzijde gestaan door adjudant Mark Kluytmans. (Foto: Henk van Weert).

Peter van As prins Eendengat

Algemeen

UPDATE, 13:11u - Peter van As is zaterdag 14 november in hofpaleis Denziz geïnstalleerd als 30e prins van Eendengat. Als Peer d'n Twidde volgt hij Frank van Heesch op die de afgelopen twee jaar als Donald de Vierde de scepter zwaaide. Het muziekske D'n Indeklocht werd aanvankelijk uitgeroepen als winnaar van het Kwekdeuntjesfist waaraan negen carnavalsgroepen deelnamen. Bij de puntentelling is echter een fout gemaakt, waardoor uiteindelijk dweilorkest Echdweil de Eendison won. 

Prins Peer heeft een adjudant die het klappen van de zweep kent: Mark Kluytmans was in de jaren negen al de rechterhand van twee prinsen en sinds bestuurslid van de Stichting Openbaar Carnaval. Zijne doorluchtige hoogheid stond als Peer d'n Indzinger vóór zijn installatie ook al op het podium tijdens het ludieke songfestival. De titel van zijn liedje koos hij ook als motto voor zijn eerste ambtstermijn: 'Daor heurde bij, daor bende bij'. 

De Waggelaars zullen wel even moeten wennen aan hun nieuwe leutmonarch: voor het eerst sinds lange tijd draagt iemand de zotskap die het Boxtels dialect niet machtig is. Maar dat mag de pret niet drukken. Van As heeft zich de voorbije jaren ontpopt als een enthousiaste carnavalsvierder die ook graag protocollaire zaken goed geregeld wil zien. Dat toonde hij al meteen door alle voorzangers van de deelnemende groepen aan het Kwekdeuntjesfist op het podium te roepen om hen te decoreren met de jaarmedaille. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 1 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 4 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 6 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 7 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 8 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 22 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 23 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd gisteren