Afbeelding

Parkje Puttersdreef is een feit

Algemeen

Hét voorbeeld van burgerparticipatie. Zo noemden wethouder Herman van Wanrooij en projectleider Erik ter Heide van de gemeente Boxtel de totstandkoming van het parkje aan de Puttersdreef in Boxtel-Oost. Begin januari werden daar 69 populieren gerooid. Verschillende bewoners hebben zich vervolgens gebogen over een groenplan en het nieuwe parkje is het resultaat.

Voor de gekapte populieren zijn 32 bomen en 650 struiken geplant, waaronder noten- en vruchtdragende bomen. Daarnaast is een bloemenmengsel ingezaaid om de biodiversiteit te bevorderen. Om stil te staan bij het bereikte resultaten, waren omwonenden donderdagavond welkom bij het parkje voor genot van een hapje en een drankje ,,Er is een bos weggehaald, maar ook weer teruggebracht", sprak wethouder Van Wanrooij trots. Hij overhandigde het originele ontwerp dat de bewoners hadden gemaakt in een lijstje aan voorzitter Geert Koelink van de bewonersgroep.

Kijk voor meer foto's op de Facebookpagina van Brabants Centrum en lees meer over het parkje aan de Puttersdreef in de editie van donderdag 7 juli.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 55 minuten geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 1 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 2 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 16 uur geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 19 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 20 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 20 uur geleden