Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Parkeerplan Boxtel komt later

Algemeen

Om de dienstverlening rondom parkeerontheffingen in het centrum van Boxtel in goede banen te leiden, wil de gemeente Boxtel een extern bedrijf inschakelen. Vanwege de aanbesteding is daarom besloten het parkeerbeleid twee maanden later in te voeren, per 1 september.

Nadat het omstreden voorstel om parkeervergunningen in te voeren begin dit jaar werd ingetrokken, kreeg het gemeentebestuur in februari een aangepast beleidsstuk voorgelegd. Ook kreeg de Boxtelse bevolking de kans tussen 27 februari en 9 april op de parkeerplannen te reageren door middel van informatieavonden of via de website van de gemeente. Alle reacties zijn verwerkt in een beleidsstuk dat op dinsdag 30 mei wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. Aansluitend neemt het college van B. en W. een aantal uitvoeringsbesluiten.

Duidelijk is al wel dat het beleid niet op 1 juli, maar op 1 september van start gaat. De belangrijkste maatregel is de komst van een blauwe zone in het centrum ten westen van de Dommel. Inwoners van dit gebied kunnen per auto een ontheffing aanvragen. ,,We hebben advies gevraagd over de dienstverlening van parkeerontheffingen voor inwoners van het centrum. Bedrijven gaven aan dat 1 juli niet haalbaar was. Een maand later zou wél een optie zijn, maar het leek ons niet wenselijk midden in de zomervakantie te starten met het parkeerbeleid. Natuurlijk is het prettig om dit langlopende dossier afgerond te hebben, maar we vinden zorgvuldigheid belangrijker en willen ons geen tweede keer aan dezelfde steen stoten", vertelde wethouder Herman van Wanrooij deze week.

De schatting is dat er zo'n duizend parkeerontheffingen nodig zijn. De kosten bedragen dertig euro per ontheffing.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 11 mei. (Foto: Peter de Koning).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 16 minuten geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 2 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 17 uur geleden
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 18 uur geleden
Logo
Dit dodaarsje zwemt in een ven waar de nevel van de vroege ochtend nog boven hangt. De druppels verraden dat de vogel net boven is gekomen na een duik onder water. De kleinste futensoort van ons land broedt in de Kampina en houdt van beschutte oevers.
Scherp gehoor belangrijkste 'gereedschap' van een vogelaar Natuur & milieu 20 uur geleden
Straatmagazine Sammy schenkt aandacht aan plan voor gratis krantenabonnementen van Brabants Centrum.
Sociaal krantenabonnement krijgt aandacht in straatmagazine Sammy Economie 21 uur geleden
Van links naar rechts: Luc de Laat, Collin van Dijk, Cor van der Heijden, Hans de Reuver en Bas Raaimakers.
Judoka Collin van Dijk uit Liempde derde generatie met derde dan Sport 23 uur geleden
Logo
Wethouder Fred van Nistelrooij neemt de resultaten van de verkeersenquête in ontvangst uit handen Inger Klein (midden) en Sylvia Beerens.
Bewoners Kasteren zijn hardrijders beu Algemeen gisteren