Betsie van der Sloot van Lokale Agenda 21 en voorzitter Jan Pennings van het wijkplatform Selissenwal onthullen het bord met daarop een schilderij van Anton van den Oetelaar. Daarmee is het openbaar natuurpark Dommellandje officieel geopend. (Foto: Stefan Latijnhouwers).
Betsie van der Sloot van Lokale Agenda 21 en voorzitter Jan Pennings van het wijkplatform Selissenwal onthullen het bord met daarop een schilderij van Anton van den Oetelaar. Daarmee is het openbaar natuurpark Dommellandje officieel geopend. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Park Dommellandje geopend

Algemeen

Betsie van der Sloot van Lokale Agenda 21 en voorzitter Jan Pennings van het wijkplatform Selissenwal hadden zaterdag de eer om een bord met daarop een schildering van de 91-jarige Anton van den Oetelaar te onthullen en daarmee het openbaar natuurpark Dommellandje in Boxtel officieel te openen.

Bewoners van de wijk, maar ook alle andere Boxtelaren kunnen in het fraai gelegen parkje aan het einde van de straat De Tijvert in de wijk Selissenwal picknicken, wandelen, genieten van de natuur en de moestuinen en fruit plukken. 

Leden van Lokale Agenda plantten op het perceel aan de Dommel eerder dertien fruitbomen en waren van mening dat het terrein toegankelijk moest worden voor het publiek. Van der Sloot liet zaterdagmorgen weten dat de locatie tussen het Baanderherencollege, woonzorgcentrum Molenweide en het Liduinaziekenhuis een ideale plek is om de natuur te beleven.

Het Dommellandje is van april tot november toegankelijk tussen 08.00 en 18.00 uur en buiten deze maanden tussen 10.00 en 16.00 uur   

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 11 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 12 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 14 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 15 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur 16 uur geleden
Lizzy Nonnemaker (links) en Suzanne Wouters van Boxtheater maken zich op voor de uitvoering van 'In voor- en tegenspoed', dat gaat over een stel dat elkaar ontmoet via datingapp Tinder.
Bijna uitverkocht Boxtheater in première Cultuur 18 uur geleden
Logo
Het speelveldje tussen het Pastoor Van Besouwplein en Hoogheemflat 1 (Steenbok) is in beeld als locatie voor twaalf flexwoningen.
'We zetten ambitie voor 300 flexwoningen door' Bouwen en wonen 27 mrt, 17:00
Logo
Kleurrijke versieringen vrolijken hartje Boxtel op, een initiatief van Bruisend Centrum.
Nieuwe versieringen in hartje Boxtel Economie 27 mrt, 15:30