Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Palmpaasoptocht is zonnig en gezellig

Algemeen

,,Eén ei is geen ei, twee ei is een half ei, drie ei is een paasei". Al van een afstand was te horen dat de kinderen, en ouders, die deelnamen aan de 57e editie van de Palmpaasoptocht, er zin in hadden vandaag. Het mooie weer speelde hier ongetwijfeld een rol in, evenals de vrolijke muzikale begeleiding van het leerlingenorkest van De Gildenbondsharmonie.

DOOR: LINDA VAN DE WIEL

De bontgekleurde stoet toog dit jaar alweer voor de 57e keer van Het Molenpad richting de Markt. Duidelijk was dat er veel werk besteed was aan de prachtig versierde Paastakken. Zo ook die van Myrthe (10), die er met de prijs voor meest glimmende tak vandoor ging: ,,Ik loop al vanaf mijn vierde jaar mee. Mijn Paastak heb ik samen met oma versierd," vertelde ze.

Op de markt werden de kinderen begroet door burgemeester Mark Buijs en zijn vrouw Christel: ,,Vorig jaar was het 2 graden Celsius en viel er natte sneeuw. Vandaag is het prachtig mooi weer en als klimaatburgemeester kan ik vertellen dat de zon heel goed voor je is omdat het veel energie geeft", aldus een vrolijke burgemeester Buijs.

Vervolgens was er aandacht voor het goede doel dat dit jaar in de schijnwerpers werd gezet, namelijk de dierenambulance, waarvan de vrijwilligers zich inzetten voor het welzijn van dieren. Benadrukt werd dat zij naarstig op zoek zijn naar vrijwilligers om hun goede werk voort te zetten. Daarna volgde een loterij en tot slot werden alle kinderen door de burgemeester getrakteerd op een lekker chocolade ei. (Foto: Peter de Koning).

Lees een uitgebreid verslag, inclusief foto's, in de digitale editie van Brabants Centrum van dinsdag 11 april.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 7 seconden geleden
Logo
Juf Janny Verwijmeren gaat met pensioen.
Juf Janny Verwijmeren neemt na bijna 46 jaar afscheid van De Beemden Algemeen 1 uur geleden
Logo
Feest aan de Albinonistraat. De bouwers van Hendriks Coppelmans uit Oss bereiken het hoogste punt van het appartementencomplex dat woonstichting Joost laat bouwen.
Inschrijven 'Albinonistraat' vanaf eind mei Bouwen en wonen 3 uur geleden
Blik op het Concordiapark. Goed te zien zijn de verschillende wegen die in vroegere tijden diverse buurtschappen met elkaar verbonden.
Liempde: goed bewaard, maar toch springlevend MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Twee van de vijf Kleuskes bij hun boerderij aan de Oude Dijk in Liempde. In de jaren zeventig en tachtig overleden de boers en zussen Van der Velden.
De Kleuskes opent de deuren MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Enthousiast begonnen zo'n beetje alle basisschoolleerlingen van Boxtel aan de Koningsspelen in sportpark Munsel. Daar waren na de gezamenlijke opening verschillende sporten en spellen.
Koningsspelen afgelast Jeugd 8 uur geleden
Logo
Aardrijkskundeleraar Roel Smelt in gesprek met Ina van der Wekken, oud-docent klassieke talen.
JRL rolt groene loper uit voor reünie bij 75e verjaardag Algemeen 12 uur geleden
Logo
Afbeelding
'Zonder geld geen gemeenten en geen taken zonder knaken' Politiek 17 apr, 16:03