Leen, Tijn en Sem (vlnr) sprongen afgelopen voorjaar een gat in de lucht toen bekend werd dat de gemeente Boxtel instemde met de aanleg van een skatebaan in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx).
Leen, Tijn en Sem (vlnr) sprongen afgelopen voorjaar een gat in de lucht toen bekend werd dat de gemeente Boxtel instemde met de aanleg van een skatebaan in Liempde. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

Oranjefonds steunt skatebaan Liempde

Algemeen

Buurtvereniging Den Berg in Liempde ontvangt komende week het zogeheten Buurtcadeau van het Oranjefonds, een bedrag van drieduizend euro. De gemeente Boxtel, die het merendeel van de aanlegkosten (bijna zestig mille) ophoest, zou na de zomervakantie starten. Het werk is opgeschoven naar de winter. 

Medio 2018 schreven Sem Smetsers (11), Tijn Michiels (10) en Leen van der Velden (8), drie Liempdse vrienden, een brief naar de burgemeester met het verzoek voor een skatebaan in hun dorp. Het initiatief kreeg veel bijval. Een handtekeningenactie leverde ruim 370 steunbetuigingen op en via een sociale media reageerden nog eens zo'n driehonderd mensen. In april maakte het college van B en W bekend 51.500 euro voor het project uit te trekken. Het wijkorgaan en de stichting Behoud Gemeenschap Liempde leggen het restant bij. 

Anne-Marie Smetsers, de moeder van Sem die zowel betrokken is bij de werkgroep voor de realisatie van het skatebaantje als buurtvereniging Den Berg, meldt via het Oranjefonds dat de realisatie van de skatebaan komende winter plaatsvindt. ,,Echter, was er geen geld beschikbaar voor een mooie aankleding en leuke feestelijke opening." Dankzij het Buurtcadeau willen de initiatiefnemers bijvoorbeeld met mozaïek versierde betonnen zitelementen plaatsen, aldus Smetsers. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 1 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 3 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 5 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 8 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur 10 uur geleden
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur 11 uur geleden
Blik op de Stationsstraat gezien vanaf de kant van de Zwaanse Brug. Voor het deel tot aan het voormalige Rabobankgebouw ligt er een definitief ontwerp. De gemeente wil ook de kruising met de Molenstraat en de Prins Hendrikstraat aanpakken, daarvoor ligt er louter nog een schets.
Laatste ontwerp Stationsstraat binnenkort te zien Bouwen en wonen 12 uur geleden
Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 23 apr, 18:00