De Esschenaren wisten vorige week het stembureau goed te vinden, ondanks dat het dit keer een andere locatie is dan ze gewend waren: niet in het dorpshuis, maar de school.
De Esschenaren wisten vorige week het stembureau goed te vinden, ondanks dat het dit keer een andere locatie is dan ze gewend waren: niet in het dorpshuis, maar de school. Foto: Bas van den Biggelaar.

Vrije Tribune: 80,7% van ‘Boxtel’ stemt níet BBB

Opinie

Over de verkiezingswinst van BBB en conclusie daaromtrent in Brabants Centrum van vorige week, lazen wij het volgende stukje. De kop luidt: ‘Met BBB kiest Boxtel voor andere stikstofkoers’. Nu is het zó dat in ieder geval ondergetekenden de halvering van de stikstof-uitstoot in 2030 wél een noodzakelijk uitgangspunt vinden én we hebben geen BBB gestemd én we voelen ons ‘Boxtel’. Dus met interesse het artikel maar eens gelezen. Naast eenzelfde conclusie dat 19,3 procent van Boxtel op BBB stemde en dus voor een andere stikstofkoers is, vonden we geen uitleg over waarom Boxtel dat dan zou willen.

Gelukkig vonden we ook het cijferstaatje met de verkiezingsuitslag, op dezelfde pagina. En gelukkig kunnen wij ook nog rekenen. Uit dat staatje blijkt namelijk helemaal niet dat de meerderheid van Boxtel op BBB heeft gestemd en al helemaal niet da..

Vrije Tribune

We plaatsen graag meningen en suggesties van lezers (maximaal 350 woorden) in onze lezersrubriek Vrije Tribune. Deze kunnen gestuurd worden naar bc@brabantscentrum.nl. De inhoud valt onder verantwoordelijkheid van de schrijver, de redactie neemt hierin nooit een standpunt in. Vermelding van naam is verplicht. De redactie bepaalt de titel. Zij kan inzendingen ook weigeren, bijvoorbeeld in geval van discriminatie of reclame. Dit is altijd maatwerk en wordt aan de inzender toegelicht.

Logo
Het Bell-orkest, een gelegenheidsformatie met leden van alle muziekverenigingen in de gemeente Boxtel, repeteerde zondag voor het eerst.
Bell-orkest maakt zich op voor jubilerende fanfares Cultuur 47 minuten geleden
Logo
Bovengrondse pmd-container bij Harperhof. Het is een ideale oplossing, maar geen ideale. Daarom kiest de gemeente nu voor een ondergronds alternatief.
Afvalinzameling bij flats gaat ondergronds Gemeente Boxtel 1 uur geleden
Het oudercomité van basisschool Sint-Lambertus gaat schuil achter een berg zakken met kleding. Het hoopt ook dit jaar veel textiel in te zamelen.
Basisschool Sint-Lambertus zamelt kleding in Jeugd 3 uur geleden
NS-station Boxtel.
Tijdelijk geen treinen van en naar Tilburg Algemeen 4 uur geleden
Logo
Wim Lieste voor zijn chalet in recreatiepark Dennenoord.
'Ik volg mijn eigen route' Human Interest 4 uur geleden
MEP-verdedigster Guusje Bosma probeert een tegenstandster van de bal te houden.
Vrouwen MEP stijgen drie plaatsen op ranglijst Sport 5 uur geleden
De Boxtelse basketballetjes van het team U10 voor aanvang van de uiteindelijk gewonnen wedstrijd tegen Bladel.
Jongste basketballers JRC kampioen Sport 6 uur geleden
Bart en Kirsten Looymans (rechts) ontvingen dinsdag 16 april hun ACSI-award bij de campingspecialist in het Gelderse dorpje Andelst nabij Beuningen.
De Helfterkamp van Bart en Kirsten is de beste fietscamping Human Interest 7 uur geleden