Een van de kunstwerken van Kunst op Stapel heeft een plek gekregen in de Ossenwei aan de Prins Hendrikstraat. (Foto: Peter de Koning).
Een van de kunstwerken van Kunst op Stapel heeft een plek gekregen in de Ossenwei aan de Prins Hendrikstraat. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Opening Kunst op Stapel in Boxtel

Algemeen

De biënnale Kunst op Stapel beleeft vanaf zondag 4 juni zijn tweede editie. Kunststichting Boxtel heeft hiervoor zestien beeldend kunstenaars geselecteerd. Hun werk is bijna vier maanden lang gratis te bezichtigen in kasteelpark Stapelen.

Wethouder Peter van de Wiel opent Kunst op Stapel in spiegeltent Bon Salon. Daar voeren vanaf 13.00 uur ook voorzitter Anja Heesen van Kunststichting Boxtel en Liesbeth Jans van het Brabants Kenniscentrum Kunst en Cultuur het woord. Het duo Two of Us zorgt voor de muzikale omlijsting.

De eerste editie van Kunst op Stapel was twee jaar geleden een doorslaand succes. Naar schatting bezochten zo'n tienduizend mensen de openluchtexpositie. De kunstwerken die deze week in het kasteelpark zijn geplaatst, zijn digitaal te bekijken via www.kunstopstapel.nl.

Daar staan niet alleen foto's, maar is ook een korte beschrijving van de objecten én de kunstenaars te vinden. Kunst op Stapel duurt tot en met zondag 24 september en is dagelijks gratis te bezoeken tussen 11.00 uur en zonsondergang.

Kunststichting Boxtel organiseerde Kunst op Stapel in 2015 voor het eerst. Dat was mede ter gelegenheid van het feit dat de paters assumptionisten honderd jaar in het Boxtelse kasteel woonden. Net als toen staat de expositie ook nu in het teken van vier thema's: verbinden, natuur, water en religie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Van boven is goed te zien hoe groot het terrein van varkensslachterij Vion is geworden. De nieuwe bedrijfshal is rechts te zien op de foto.
'Salamitactiek van Vion en de gemeente Boxtel' Bouwen en wonen 5 uur geleden
Logo
De Essche Stroom bij Esch. Het laatste deel van de rivier wordt aangepakt in fases. Zo wordt de stuw ter hoogte van de Kollenberg verplaatst naar een stuk stroomopwaarts.
Esch even zonder ommetje via stuw Natuur & milieu 7 uur geleden
Oranje Festival Boxtel opent vrijdag 26 april om 19.00 uur met internetsensatie Boer Harm.
Boer Harm stuwt kaartverkoop Oranje Festival Boxtel op Cultuur 10 uur geleden
Logo
Brunchconcert fanfare Sint-Lambertus Gemonde.
Sint-Lambertus Gemonde geeft smaakvol concert Cultuur 10 uur geleden
Afbeelding
Kampioensrace voor Taverbo nog niet helemaal gelopen Sport 12 uur geleden
Roel van der Sloot dirigeert het On Stage Orkest.
Gildenbondsjeugd swingt met Angela's Project Cultuur 12 uur geleden
Door het verlies van zondag, dreigt degradatie voor de rugbyers van het Boxtelse/Oisterwijkse combinatieteam Ducks/Oysters.
Degradatie dreigt voor rugbyteam Ducks/Oysters Sport 13 uur geleden
Kay Karssemakers vliegt voorbij het publiek met op de achtergrond het fraaie landschap van Zuid-Tirol.
Karssemakers rijdt naar top 15 in Trentino Sport 13 uur geleden