Afbeelding

Opbrengst Samenloop-team gestolen

Algemeen

,,We zijn zwaar ontdaan. We zijn met z'n allen in Liempde al maanden zó goed bezig, maar blijkbaar heeft de Samenloop voor Hoop ook een keerzijde", aldus Reggie van Genuchten. Haar team, Samen Sterk, liet 500 armbandjes drukken met de tekst Samenloop voor Hoop Liempde. De opbrengst zou naar KWF Kankerbestrijding gaan. Donderdagavond werd echter ingebroken bij één van de teamleden die de kas beheert en werd de volledige opbrengst van de armbandenverkoop, ruim 1.000 euro, gestolen.

,Het is verschrikkelijk, maar we gaan gewoon lopen. Natuurlijk willen we zoveel mogelijk geld inzamelen voor KWF, maar de Samenloop draait ook om verbinden", zegt Van Genuchten. Ze geeft aan dat er nog ongeveer negentig armbanden over zijn, die worden tijdens de Samenloop verkocht. Inmiddels is aangifte van de beroving gedaan bij de politie. Mensen die donderdagavond iets verdachts rond de Boxtelseweg in Liempde hebben gezien, worden verzocht zich te melden bij de politie.

Samenloop voor Hoop gaat zaterdag 12 september om 13.45 uur van sart met de openingsceremonie in het centrum. Álle deelnemers van de 72 teams lopen gezamenlijk de eerste ronde van het evenement. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Hoogstambrigade Het Groene Woud is sinds maart 2021 een stichting. In september van dat jaar vierden de leden dit feit.
Ecoloog vertelt over dieren in hoogstamgaarden Natuur & milieu 42 minuten geleden
Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 3 uur geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 4 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 21 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 23 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur 19 apr, 09:00
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00