Afbeelding

Op zoek naar dé Liempdenaar

Algemeen

De eerste bezoeker meldde zich zondag om 07.30 uur bij café 't Wapen van Liempde voor de 25e editie van de Kolderzitting. Hij ontving een blad bier van kastelein Ad Schelle, maar moest toch echt tot 10.30 uur wachten. Op dat tijdstip barstte het carnavalsspektakel weer los. Er werden liefst negen voordrachten gehouden die allemaal in het teken stonden van de zoektocht naar de enige echte Liempdenaar.

Natuurlijk stond 't Wapen van Liempde ook dit jaar weer bomvol mensen. Ruim twee uur lang kwamen hilarische acts voorbij, waarbij werd ingehaakt op het thema 'Typisch Liempds'. Vele namen passeerden tijdens de optredens de revue voor de titel 'Dé Liempdenaar'. Van kastelein Ad Schelle tot kapelaan Geoffrey de Jong en van Arthur Brands tot René Knoops. Burgemeester Mark Buijs, die de Kolderzitting afsloot, wilde Rien van de Laar nomineren. ,,Hij is zijn tijd vooruit en loopt een jaar vóór carnaval al in een kiel rond", zei hij gekscherend. Na alle voordrachten was duidelijk dat er niet één echte Liempdenaar te benoemen was. Het duo Barry & Ton, gevormd door Prins Primus en adjudant Johan, kwamen met een hilarische act over ego. Zij waren ervan overtuigd dat Liempdenaren best een beetje meer ego mochten hebben. ,,We hoeven voor geen man aan de kant..."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Teun Bressers, Ingrid Saris (beiden 12,5 jaar) en Anja van Beers (50 jaar) vierden hun jubileum zaterdag bij fanfare Concordia in Liempde.
Fanfare Concordia transformeert naar muziekvereniging Verenigingen 39 minuten geleden
Wie kent dit jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 3 uur geleden
Afbeelding
De beste autoverzekering vinden voor jouw auto Zakelijk 4 uur geleden
Logo
Het verkeerspunt in de Boxtelseweg nabij de Poort van Liempde is in 2022 volgens het college van B en W verbeterd door het aanbrengen van haaientanden om de voorrangssituatie te verduidelijken.
Twist fietsoversteek Boxtelseweg voorbij Algemeen 18 uur geleden
Logo
De kliko voor medisch afval is Stefan de Nijs van Combinatie95 een doorn in het oog: 'Een grove privacyschending.'
'Kliko medisch afval met gele klep grove privacyschending' Politiek 20 uur geleden
Gynaecoloog Mieke Kerkhof.
Vrouwengilde: belevenissen van een gynaecoloog Verenigingen 21 uur geleden
Loes Neuteboom en Kylian Gutensohn staan samen op het hoogste treetje van het erepodium. Ze wonnen goud tijdens Skills the Finals in de categorie Groen, grond en infra.
Studenten Yuverta mbo Boxtel winnen brons en goud Jeugd 23 uur geleden
Driehonderd man bezochten de expositie van Boxtel Ontspant.
Bezoekers weten foto-expositie Boxtel Ontspant te waarderen Cultuur gisteren