01:51:00    zaterdag, 08 augustus 2020
brabants centrum logo
Sat 02 Nov 2019 12:40

Onderzoek naar verbod vrachtverkeer Kapelweg

Lettergrootte: A- A+

Onderzoek naar verbod vrachtverkeer Kapelweg

Op de foto: De gemeenteraad stemde in met D66 om onderzoek te doen naar een vrachtwagenverbod op de Kapelweg in buurtschap Kalksheuvel. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Het onderzoek naar een vrachtwagenverbod op de Kapelweg in buurtschap Kalksheuvel wordt in april 2020 opgeleverd. De Boxtelse gemeenteraad nam dinsdag dat besluit nadat D66 hierover een motie indiende.

Het vrachtwagenverbod is al jaren een punt van discussie, en was zelfs al een tijdje van kracht in 2009. Enerzijds willen aanwonenden niet dat de trucks door hun straat denderen. Aan de andere kant waren Ladonk-ondernemers, destijds nog verenigd in de werkgeversorganisatie WeB, fel tegen het verbod. De rechter gaf die laatste partij toen gelijk en het werd in 2010 weer opgeheven.

In het coalitie-akkoord van de huidige regerende partijen was al afgesproken dat er een onderzoek kwam naar een nieuw vrachtwagenverbod in de buurtschap. Dat zou in 2019 worden uitgevoerd. Maar dit is tot op heden niet gedaan.

OMLEIDEN

D66 vindt het verbod weer actueel, dit door het opschorten van de Verbindingsweg Ladonk-Kapelweg en het besluit van de Raad van State omtrent de stikstofproblematiek. ,,Dus komt het weer in beeld als alternatief", doelt de fractie op het omleiden van vrachtverkeer. Als de trucks niet via die weg van en naar Ladonk rijden, kunnen ze de route Tilburg-Oisterwijk-Boxtel niet pakken om het bedrijventerrein te bereiken. Dus zullen de chauffeurs via de rijksweg A2 en de Keulsebaan op Ladonk moeten komen.

AFSPRAAK IS AFSPRAAK

In de begrotingsplannen van 2020 was echter geen ruimte opgenomen voor dit onderzoek, constateerden de democraten. 'Afspraak is afspraak' vindt de partij. Verkeerswethouder Herman van Wanrooij was het ermee eens met de datum waarop het onderzoek klaar moet zijn. Alleen oppositiepartijen Balans en VVD stemden tegen het voorstel.

Het onderzoek moet onderbouwen of er nut en noodzaak is voor het vrachtwagenverbod. D66 wil dat de studie zich toespitst op geluidsoverlast, trillingen, verkeersveiligheid en milieu. Nut en noodzaak moet voor de rechtbank worden aangetoond, menen de democraten.

Tekst: Pål Jansen

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Overige artikelen

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

Boxtel krijg zijn zin: budget Leunisdijk mag van provincie

De aanbesteding voor de Leunisdijk kan dit jaar van start. De provincie Noord-Brabant heeft vorige week het benodigde extra budget van bijna... >>

Thu 06 Aug 2020 12:02

Geen Oktoberfest in Boxtel

Geen Oktoberfest in Boxtel

De organisatoren van Oktoberfest Boxtel maken bekend dat het muzikale bierfeest in sportcomplex De Braken dit jaar niet doorgaat. 

>>

Tue 04 Aug 2020 10:02

Programma Boxtel Centrum Bruist

Programma Boxtel Centrum Bruist

UPDATE - Vanwege de weersverwachtingen heeft coördinator Jordy van den Boer het activiteitenprogramma Boxtel Centrum Bruist dit weekeinde wat... >>

Fri 31 Jul 2020 15:51

Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

 Boxtel zoekt veldjes om in te zaaien

Op tal van plekken in Boxtel, Liempde en Lennisheuvel is het afgelopen voorjaar kwistig met bloemenzaad gestrooid. Bewust, want veldjes vol... >>

Fri 31 Jul 2020 12:10

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

OM: 5 jaar cel voor ontucht met kinderen

Een 66-jarige Boxtelaar hoorde donderdag 30 juli een celstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden tegen zich eisen voor de rechtbank in... >>

Fri 31 Jul 2020 08:13

Advertenties

Geerts advies Olieenzo Remax-optimus Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Elan Bikes support Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Alfa buisman optiek TopSlank EmielTechniek Podium Boxtel