Filipe van den Borne en Patrick Bunskoek presenteren het bord dat op 25 locaties in de gemeente geplaatst wordt. (Foto: Jan Hermens).
Filipe van den Borne en Patrick Bunskoek presenteren het bord dat op 25 locaties in de gemeente geplaatst wordt. (Foto: Jan Hermens). Foto: Jan Hermens

Ondernemers vragen klanten met borden voldoende afstand te houden

Algemeen

Nu steeds meer zaken weer open mogen en het Rijk de coronamaatregelen stukje bij beetje versoepelt, neemt de drukte in winkelstraten toe. Een goed teken, vinden ondernemers Filipe van den Borne en Patrick Bunskoek. ,,Maar mensen moeten nog altijd voldoende afstand bewaren."

Vandaar dat centrummanagement en ondernemers besloten hebben borden op diverse locaties in de gemeente Boxtel te plaatsen. ,,Wanneer er geen mensenmassa's ontstaan, is er geen risico dat van overheidswege winkelstraten afgesloten worden."

Onder de noemer Wees loyaal, koop lokaal stimuleren de zelfstandigen dat inwoners van de gemeente Boxtel bij de plaatselijke ondernemers winkelen. De overkoepelende actie heet Plan C. Op de website Beleefboxtel.nl is een overzicht te vinden van diverse bedrijven in de gemeente Boxtel, hun openingstijden, aanbod en werkwijze tijdens de coronacrisis. Van den Borne: ,,De actie is breed getrokken. We richten ons op het centrum, maar ook op Breukelen, Selissen, Oosterhof en Liempde. De borden wijzen mensen erop dat ze voldoende afstand van elkaar moeten houden. Dat is in hun eigen belang en in dat van ons. Daarnaast geeft het bord verbondenheid tussen de ondernemers weer, met een fotocollage."

Bunskoek vult aan: ,,We hebben er 25 gemaakt. Verschillende bedrijven die wat diensten betreft raakvlakken vertonen, hebben samen de borden geproduceerd: HashtagMedia, Daisy Renders grafisch ontwerp, Picto-Specialist en Infolio. Een fraai staaltje samenwerking. Ik hoop dat zulke samenwerkingsverbanden in de toekomst vaker ontstaan."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 8 minuten geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 2 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 15 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 17 uur geleden
Logo
Tijn van den Berg heeft flink getraind voor de sportieve uitdaging die hij aangaat.
Tijn legt triatlon af om geld te vergaren voor lange zeereis Sport 18 uur geleden
De roodborst laat zich zondag 28 april hoogstwaarschijnlijk ook zien.
Vroeg uit de veren om vogels te spotten Natuur & milieu 21 uur geleden
Marktkramen verspreid over het centrum van Boxtel brachten zondag honderden bezoekers op de been. De Oranjebraderie maakte na enkele jaren afwezigheid een succesvolle rentree.
Oranjefeesten zetten Boxtel in vuur en vlam Cultuur gisteren
Still uit 'Tomboy' waarmee het seizoen van FilmPodiumBoxtel wordt afgesloten.
FilmPodiumBoxtel sluit af met Tomboy Cultuur gisteren