Afbeelding

Ondernemer Wim van Oers overleden

Algemeen

Geheel onverwacht is vrijdagochtend de Boxtelse ondernemer Wim van Oers overleden. Van Oers was directeur-grootaandeelhouder van het bekende Boxtelse familiebedrijf Van Oers Snacks. Zijn dood wordt door velen als een grote schok ervaren, zo valt op sociale media te lezen.

In navolging van zijn vader Martien werkte Wim met zijn broer Ruud gepassioneerd aan de verdere groei en ontwikkeling van de firma Van Oers, die groot werd op bedrijventerrein Ladonk en een van de grotere spelers werd op de markt van snacks en salades. Het bedrijf ontwikkelde een groot en gevarieerd assortiment producten die in heel Nederland werden geleverd aan tankstations, attractie- en vakantieparken en cafetaria's.

Van Oers had een duidelijke visie over de ontwikkeling van zijn bedrijf en sloot de ogen niet voor de realiteit. Schaalvergroting en mondialisering leidden er bijvoorbeeld vorig jaar toe dat Van Oers Snacks samen met een ander familiebedrijf – De Vries Snacks – samen verder ging binnen United Food Family BV. Van Oers daarover: ,,We vullen elkaar goed aan op het gebied van klant- en productportfolio's. Met de bundeling ontstaat een unieke combinatie van familiebedrijven, in een markt die wordt gedomineerd door financiële partijen."

In 2010 werd de ondernemer onderscheiden met de Boxtelse Ondernemers Trofee, die hij opdroeg aan zijn in 2008 overleden vader. Tijdens die uitreiking bekende Van Oers goedlachs regelmatig steekproeven in cafetaria's en tankstations te houden om zijn producten te keuren. Hij had daar een simpele verklaring voor. ,,Gewoon lekker is ons credo. Als een kroket niet lekker is, raak je ze aan de straatstenen niet kwijt. Daarom moet je altijd en overal proeven."

Naast ondernemer was Van Oers een betrokken inwoner van Boxtel Van Oers Snacks steunde tal van lokale initiatieven, was bereid bij te dragen aan goede doelenacties én was naast leverancier ook sponsor van verschillende verenigingen, waaronder voetbalclub ODC waar de naam van Van Oers Snacks op de shirts van het eerste elftal prijkt.

Wim van Oers is slechts 48 jaar geworden. (Foto: ODC).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Logo
Jeugddrumband De Jordaantjes stak zich bij het twintigjarig bestaan in het nieuw en poseerde op de trappen van het toenmalige waterschapsgebouw aan het Molenpad.
25.000e foto uit BC-archief online; Beeldbank telt nu ruim 60.000 opnamen Historie 2 minuten geleden
Logo
De fatbike oogt brommerachtig. Trappen is niet of nauwelijks nodig en de tweewielers kunnen een behoorlijke snelheid bereiken.
Verkeersexamen zonder fatbikes geen probleem in Boxtel Jeugd 1 uur geleden
Logo
Afbeelding
Balans pleit voor goededoelenweek Politiek 18 uur geleden
De drie poffers die de zussen Marie, Jans en Anna van der Velden in vroegere tijden droegen, zijn volledig gerestaureerd in opdracht van heemkundestichting Kèk Liemt.
Teruggevonden poffers van Kleuskes gerestaureerd MuBo 10 jaar 20 uur geleden
Logo
Corné Kuipers (links) van De Rechter en John van Hal van Lunch Bij Trots organiseren samen het Wijnplein in de Croonpassage.
Ook een jaarlijks evenement voor wijnliefhebbers Cultuur gisteren
Een jaarlijkse traditie in Liempde: dauwtrappen met fanfare Concordia.
Concordia zoekt 150 vroege vogels voor dauwtrappen Cultuur 19 apr, 08:00
Wie kent de jubilerende echtpaar van weleer?
Speuren naar 'oud goud' Human Interest 19 apr, 07:00
De klimaatlunch op het terrein van Plaats De Kleine Aarde.
Klimaatlunch: samenwerking essentieel voor klimaatverandering Duurzaamheid 18 apr, 19:29