Ambulancebroeders en politiemensen ontfermden zich zondagmiddag over een vrouw, die met haar rolstoel te water was geraakt. Twee omstanders konden haar op tijd redden.
Ambulancebroeders en politiemensen ontfermden zich zondagmiddag over een vrouw, die met haar rolstoel te water was geraakt. Twee omstanders konden haar op tijd redden.

Omstanders redden vrouw uit Dommel

Algemeen

Twee voorbijgangers hebben zondagmiddag omstreeks 16.00 uur nabij de Bosscheweg een vrouw uit de Dommel gered. De vrouw was door nog onbekende oorzaak met haar een elektrische rolstoel te water geraakt.

Volgens een van de voorbijgangers merkte iemand op Dommelbrug 't Schipke dat er 'iets' in het water lag. ,,Ik ben dichterbij gaan kijken en zag dat er een oudere vrouw in het water lag. Haar hoofd was nog net boven water en ze riep heel zachtjes om hulp." Met een andere passant sprong de man meteen in het water; met z'n tweeën konden ze vrouw op het droge krijgen.

Omstanders prezen de moed van de beide mannen, die niet aarzelden maar meteen in de Dommel sprongen. Een van de redders reageerde laconiek. ,,Als je zoiets ziet, denk je niet na maar kom je in actie."

Ambulancebroeders ontfermden zich na de redding over de vrouw, die is meegenomen voor nader onderzoek. Ze was op het moment van de redding aanspreekbaar.

De hulpdiensten rukten massaal uit voor de melding dat een persoon te water was geraakt. Naast politie en ambulance kwam ook de brandweer ter plaatse, maar die hoefde niet in actie te komen. Een van de brandweerlieden heeft de rolstoel uit de Dommel gehaald.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Sinds woensdagavond wordt er flink aan het podium gewerkt waar de artiesten en bands de komende dagen op gaan treden tijdens koningsnacht, Koningsdag en de oranjebraderie.
De oranjestemming stijgt, nu de temperatuur nog Cultuur 42 minuten geleden
De duiventoren uit 1661 met op de achtergrond Het Groot Duijfhuis, dat nog ruim een eeuw ouder is.
Groot Duijfhuis opent de deuren MuBo 10 jaar 1 uur geleden
Schooljeugd kan zich uitleven tijdens het Koningshockey bij MEP. Dit jaar is er een snelheidsmeter geregeld zodat iedere kind zijn slagkracht te weten kan komen.
Snelheid hockeyslag meten bij MEP Sport 2 uur geleden
Het kerkje van Bokhoven.
Bokhovenlezing met Ger van den Oetelaar Duurzaamheid 2 uur geleden
Vorig jaar was het Concordiapark in Liempde op Koningsdag het toneel van de kleedjesmarkt. Dit keer verhuizen de kinderen naar de vuurput. Achter D'n Liempdsen Herd is een bijen- en plantenmarkt (foto boven).
Traditionele activiteiten in oranje Liempde Cultuur 4 uur geleden
Het monumentale kanunikkenhuisje op Duinendaal ligt in de schaduw van de Sint-Petrusbasiliek.
Museum Canonije brengt leven en werk kanunniken in beeld MuBo 10 jaar 6 uur geleden
Logo
Deze oude Porsche blinkt zo dat de wolken erin weerspiegelen.
Toertocht Lions: 2.500 euro voor Seniorenvervoer Verenigingen 20 uur geleden
Logo
Foutparkeren: het mag niet, maar in het verleden werd daar wat minder streng op gehandhaafd. Daar komt verandering in.
Parkeren op de stoep, een boete aan de broek Gemeente Boxtel 21 uur geleden